Bli med på eventyr

Leserne tar deg med på eventyrlige opplevelser i fjerne verdenshjørner.

Løveunger i Kruger Nasjonalpark.<br />
Foto: South African Tourism Foto: South African Tourism
Løveunger i Kruger Nasjonalpark.
Foto: South African Tourism Foto: South African TourismVis mer

Til sammen har dere lesere vært på de merkeligste steder og sett og opplevd de mest eksotiske ting. Vi har dukket ned i Reiseguiden og plukket fram lesernes beretninger om eventyrlige hendelser verden rundt.

Har du sett og opplevd spennende ting som fortjener omtale? Fortell om dette i Reiseguiden. Der kan du også diskutere og kommentere andres opplevelser.

Får i Usbekistan

Aasmund har vært i det ikke veldig turistifiserte Usbekistan.

- Da jeg for første gang satte mine ben på Usbekistansk jord fikk jeg en følelse av å ha reist i tid. En smed var i full gang med å smi store økseblader, et vertshus som så ut til å komme rett fra middelalderen sto plassert på et platå ikke langt fra smien.

Kvinner i selvsydde klær, en ung mann som forgjeves prøver å treffe naboens høner med en treslynge ...

Jeg gikk med et smil om munnen, da jeg kjente duften fra vertshuset. De har tre hovedretter i Usbekistan: Fåresuppe, får med ris og får på pinne. Jeg likte får på pinne best ...

Aasmund har flere flotte beskrivelser fra det spesielle reisemålet, som du kan lese i Reiseguiden. Avslutningsvis skriver han:

- Usbekistan anbefales på det varmeste for dere som ønsker et eventyr.

Sump og himmelfjell i Nepal

- I Nepal får du alt: Jungel, sump, Himalaya, elvedelfiner, rafting, fotturer, klatring, spennende mat - og masse bakterier hvis du ikke passer på. Alt du trenger er en flybillett til Katmandu.

Dette skriver Øyvind innledningsvis, i sitt innlegg om Nepal. Og ifølge ham mangler det ikke på spennende opplevelser:

- I Sør-Nepal finner du jungel sump med elefanter, nesehorn, tigre og indiere. Ås-landskapet i midt Nepal er dekket av terrassejordbruk mens i nord ligger den hvite "tanngarden" som er fjellene i den nepalske delen av Himalaya med åtte av verdens totalt 14 fjelltopper over 8.000 meter. I de dype dalene mellom toppene finner vi blant annet sherpafolket som er berømte for sin innsats i å hjelpe klatrere med å bestige fjellene deres.

Uvelkomment eventyr

Spennende opplevelser og eventyr har også Marthe hatt, om enn ikke like velkomne som Øyvinds og Aasmunds. I seks dager satt hun fast i en grenseby mellom Vietnam og Laos, i påvente av en buss som aldri kom:

- Jeg skulle ta meg over til Laos med buss. Men bussen dukket ikke opp. Kveld etter kveld ventet jeg og eieren av gjestehuset. Bankene var heller ikke åpne, så penger ble det skralt med etter hvert. Heldigvis bodde jeg på et sted der jeg fikk spise og bo gratis. Selv var jeg sikker på at jeg hadde blitt lurt - at det ikke gikk noen buss i det hele tatt. Bussen kom sent på kvelden den femte dagen, proppfull med folk. Så fullt var det, at eieren av gjestehuset kjørte meg til grensen på motorsykkel, midt på natten. Da vi kom frem utstyrte han meg med te og en eske med sticky rice og tepper. Grensen åpnet ikke før 06:00. Jeg kom meg over til Laos en uke senere enn jeg trodde.

Grunnen til den noe forsinkede bussen var feiringen av kinesisk nyttår. En påminnelse om å sjekke offentlige høytider før avreise?

Sjiraffer på vandring i Kruger Nasjonalpark, Sør-Afrika.
Foto: South African Tourism Foto: South African Tourism
Sjiraffer på vandring i Kruger Nasjonalpark, Sør-Afrika.
Foto: South African Tourism Foto: South African Tourism Vis mer

Safari i Afrika

Afrika er for mange ensbetydende med safari, og flere av våre lesere har utforsket det rike dyrelivet, blant annet i Sør-Afrika og Kenya. Kruger Nasjonalpark er populært for safari i Sør-Afrika, og wiljar er mektig imponert:

- Vannvittig flott sted, utrolig dyreliv og vennlige mennesker. Parken er på størrelse med et middels norsk fylke, så man må sette av noen dager hvis man legger turen hit. Under oppholdet overnatter man i leire hvor hyttene varierer fra ett rom til ti sengeplasser. Dyrelivet er et kapittel for seg selv, Hans Christian Alsvik: Pakk sammen. Her er løver, elefanter, geparder, leoparder, neshorn, flodhester, bukker, fugler og fe i alle varianter. Anbefales på det sterkeste.

Gro takker høyere makter for at hun har fått muligheten til å oppleve et slikt eventyr, som hun åpenbart gjorde i Kruger-parken:

- Vi kjørte en hel dag og så dem nesten alle - "the big five". Mot slutten av dagen kom klimakset: Det begynte med løver som paret seg. Vi så to nesehorn i det fjerne. Og - plutselig var det som om hele Noahs ark kom mot oss i et tredimensjonalt bilde. Det var sjakaler i forgrunnen. Bak var det flokker med gnuer og sebraer som bare gikk fram og tilbake foran øynene våre. Vi så 20 sjiraffer - samlet. Jeg takket Gud over å få lov til å være menneske, skriver Gro, som sier hun lengter tilbake til Afrika hver dag.

Har du et eventyr du vil dele med andre? Det kan du gjøre i Reiseguiden.

Leserne diskuterer:

Med jevne mellomrom tar vi opp aktuelle temaer fra Reiseguiden:

  • Snaddermat jorda rundt

  • Lesernes party-favoritter

  • Lesernes Londontips

  • Thailand-favoritter
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.