Blant gullfisk og skilpadder på Great Barrier Reef

Midt på "The Great Barrier Reef" ligger koralløya Heron. En drømmeverden for undervannsopplevelser.

Koraller så langt øyet kan strekke seg...
Koraller så langt øyet kan strekke seg... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et besøk på Heron Island er en uventet behagelig opplevelse. Få steder kan by på så avslappet atmosfære kombinert med fantastiske naturopplevelser som dette lille paradiset. Allerede på båtturen ut får vi glimt av delfiner, hval og til og med en sjøslange, og idet vi ankommer øya blir vi møtt av en stim av rokker som har tilholdssted under brygga.

Koralløy

Blant gullfisk og skilpadder på Great Barrier Reef

  1. Heron Island: Slik reiser du

Heron er en ekte koralløy, noe som vil si at gjennom millioner av år har ansamlinger av koraller formet en øy hvor fugler og andre dyrearter etterhvert har funnet tilhold. Øya har sitt navn etter de mange ulike hegrene som har sitt tilholdssted her, men kunne like gjerne vært oppkalt etter det mangfold av Black Noddies som bor her, for ikke å snakke om Muttonbirds som i sesongen kommer frem om natten for å legge sine egg i bakken under et utrolig leven.

Midt på barriere-revet

Øya befinner seg ca. 70 kilometer ut fra det australske fastlandet, midt på The Great Barrier Reef. Et par sprell med svømmeføttene er med andre ord nok til en oppdagelsesreise i verdens største og mest varierende system av marint liv. Revet er grunt her, og det et turkis skjær til det klare vannet. Her er det perfekte forhold perfekt for snorkling.

Kun overnatting

Det skjøre økosystemet på denne lille nasjonalparken passer imidlertid ikke inn med dagsturisme, så øya er bare tilgjengelig for overnattingsgjester. Det finnes kun et sted å bo her, Heron Island Resort, med et begrenset antall plasser. Du trenger ikke ta med deg noe når du forlater rommet. Det finnes ingen nøkler, strandhåndklær får du overalt, og kjøper du noe blir det kreditert til rommet

Fotografenes drøm

Akvarium i gigantformat...
Akvarium i gigantformat... Vis mer

Dykking er, naturlig nok, en av de mest populære aktivitetene her. Heron er kjent som et av de beste dykkestedene langs revet, og vi møtte undervannsfotografer og filmteam fra hele verden. Et mangfold av fargesprakende fisk og koraller gir helt overveldende inntrykk. Det er som å svømme i et kjempestort akvarium, og vi skjønner fort hvorfor proffene kommer tilbake år etter år. Vi dykket med hai, skilpadder, djevlerokker og muréner for å nevne noen av de mer enn 1.200 artene som finnes her.

Så hva gjør man om dykking og snorkling ikke frister?


Dette er ikke stedet for vannsport av typen scooterkjøring, surfing eller vannski, og stedet appellerer nok ikke til den som er ute etter en fartsfylt ferie. Det finnes imidlertid en egen semi-sub, dvs. en båt med glassvegger, for den som gjerne vil ta del i det som skjer under vannet uten å bli våt. Det arrangeres fotturer på revet ved lavvann, padleturer, workshops, lysbildefremvisninger og en masse aktiviteter for barna. Forskere og marinebiologer er også alltid tilgjengelig for en prat.

Fra juni til september kan du dra på hvalsafari rett utenfor revet, og i månedene januar/februar er Heron Island hjem til hundrevis av digre skilpadder som kommer opp på stranden om natten for å legge egg. Står du opp før solen kan kan du se disse utrolige dyrene før de forsvinner ut i havet igjen.

Pause fra hverdagen

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Men selv om fokus ligger på dykking , snorkling og andre aktiviteter, er Heron et perfekt sted for avslapning og det gode liv. Lenger unna stress og jag som du vanskelig komme, og ønsker du ikke å delta i noen form for aktiviteter men heller tilbringe dagen i horisontal stilling, er du i godt selskap. Det er faktisk fult mulig å være fornøyd med å rusle i strandkanten omgitt av all verdens vakker marin flora og fauna, slappe av med en bok eller nyte god drikke, mens delfiner og akvarieaspiranter leker i vannkanten nedenfor deg.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!