Blandet kost på menyen

Flyselskapene strekker seg langt for å møte passasjerenes behov. Passasjerene blir mer bevisste på så vel kosthold som på rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De færreste vet at en ikke er nødt til å ta til takke med fet og middelmådig flymat. Diettene nedenfor er etter hvert blitt vanlig i de fleste internasjonale flyselskapskjøkkener. Oversikten er hentet fra magasinet REIS, oktober, 2000.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Vegan – ikke kjøtt, melk, egg eller gelatinprodukter.

  • Asiatisk vegetar – vegetarisk mat av grønnsaker som vokser over jorden. Også Tofu, hirse og ris.

  • Laktovegetarisk – vegetarisk – vegetarmat der melkeprodukter er tillatt.

  • Råkostvegetarisk – kun rå frukt og grønnsaker

  • Diabetikerkost – mager og sukkerfri mat

  • Hindukost – ikke svine- og oksekjøtt eller melkeprodukter.

  • Muslimsk kost – ikke svinekjøtt.

  • Koscherkost – mat tilberedt etter jødiske prinsipper, blant annet skal ikke kjøtt og melk blandes.

  • Barnemeny – hamburgere eller pasta og lignende.

  • Laktosefri diett – ingen melkeprodukter.

  • Lavsodiumkost – spesialdiett uten salt, for dem med høyt blodtrykk.

  • Lavkolesterolkost – mye fiber og lite fett.

  • Fiberrik kost – fiberkost bestående av bønner, linser, pasta og grovt brød.

  • Skalldyrkost – retter av fisk eller skalldyr.

  • Blandet kost – vegetarisk kost som utelukker kål, løk og belgevekster.

  • Glutenfri kost – retter som ikke inneholder kornprodukter.

  • Lavproteinkost – kost med lite, eller små mengder protein.

  • Orientalsk vegetarisk – vegetarretter med innslag av karri og jasmin, mye rotfrukter og linser.

  • Lav purinkost - Gjennomstekt kjøtt.

  • Fruktkost – kun frukt.