Birmingham

Millionbyen Birmingham har mye å by på, både hva gjelder shopping og andre attraksjoner. Her er det muligheter for påfyll både for søthunger og visdom.

Særegen fasade på Selfridges i Birmingham. Foto: www.britainonview.com
Særegen fasade på Selfridges i Birmingham. Foto: www.britainonview.com Vis mer


Birmingham har cirka en million innbyggere, og regner man med forstedene, er byen oppe i 2,6 millioner. Dette er den største av de seks alternative Stansted-reisemålene som vi fåreslår i denne artikkelen. Til sammenlikning er det 6,9 millioner innbyggere i London.

Se og gjøre

Shopping
Birmingham er shoppinghovedstaden i området. Her har du et bredt utvalg av kjedebutikker, designerbutikker og individuelle butikker; det er markeder, handlesentre og handlegater. Byen har ni handlesenter. Husk også at det er en god del billigere å handle i Birmingham enn å handle på Oxford Street i London ...

Cadbury World
Sjokoladeelskere bør ta en tur til Cadbury-verden, som altså er en britisk sjokoladeprodusent. Rundturen tar cirka tre timer, og du får da et innblikk i sjokolandens historie; fra hvordan sjokoladen ble oppdaget av Aztecerne, og til hvordan sjokoladen blir produsert i dag. Besøket omfatter selvsagt prøvesmaking.

National Sea Life Centre
Her får du bli med på en undersjøisk reise med over 60 montere med ferskvann og marint liv. Største basseng er en en-million-liters tank med en 360 graders transparent tunell hvor du kan spasere gjennom og beundre artene i tabken; troposke fisker, hai og "green sea" skilpadder.

Katedralen
Besøk Birmingham-katedralen, som er en av de vakreste historiske bygningene i byen. Den ble ferdigstilt i 1725, og har 10.000 besøkende hvert år.

Frodig vandring
For deg som gjerne tar en tur i det grønne, kan en vandring i Birmingham botaniske hage og glasshus være et besøk verdig. Anlegget strekker seg ut over et område på nesten 61.000 kvadratmeter. Her kan mor og far se på eksotiske plantearter, og poden kan baske i en spesiell oppdagelses-hage for barn.

Tenketank
Thinktank, eller "tenketank" som det blir på norsk, er et vitenskapsmuseum med ti forskjellige temadeler og IMAX-kino. Her står interaktivitet i fokus, og man kan utforske alt fra lokomotover og fly til innvoller og smaksløker.

Ekstern lenke: Birmingham turistinformasjon

Birmingham

Reisetid fra Stansted: Cirka fire timer med buss (National Express), eller tre timer med tog.

Mer informasjon om rutetider:
Klikk her for å komme til National Express på nett
Klikk her for å komme til National Rail på nett