Billigste vei til Stockholm

Reiser er for tiden billigst fra Sverige, og aller billigst fra Stockholm. Dessuten er utvalget eksepsjonelt mye bedre enn hjemme. Men hvordan unngå at reisen til Stockholm tar kål på fortjenesten ved å reise derfra?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvordan kan du utnytte de lave prisene på charterreiser og lavprisfly fra Stockholm om du bor i Norge? Jo, du må finne ut hvordan du tar deg til Stockholm uten å tømme reisekassen før reisen har begynt. Dessuten er Stockholm verdt et besøk uansett, og med relativt høye hotellpriser kan det være greit å spare penger på turen over kjølen.

 • Full oversikt får du her.
 • Skjønne Stockholm i bilder

 • Kule hoteller i Skandinavia
 • Flyet vinner tidskrigen – så vidt

  Hvordan reise billigst til den svenske hovedstaden? Her er svaret.
  Hvordan reise billigst til den svenske hovedstaden? Her er svaret. Vis mer

  I motsetning til hva som er tilfelle mellom Oslo og København, har ingen lavprisselskaper kastet seg over ruten Oslo - Stockholm. Derfor sliter vi for å finne superbillige billetter her, i motsetning til hva vi fant til København forrige uke. For å få de billigste flybillettene må du være tidlig ute med bestillingen, og kjøpe billetter som ikke kan endres eller refunderes.

  Med SAS fra Oslo må vi bestille minst tre uker før avreise for å sikre oss de billigste billettene. Det er også et krav at vi må være borte eller på reise lørdag, og at vi ikke må reise søndag. Vi har også funnet tilbud hos Finnair med lignende betingelser.
  Pris:1.600 kroner tur/retur med SAS, 1.276 med Finnair via Ebookers.no.
  Tid en vei:1 time, samt transfertid fra flyplassene til bysentrum.

 • Spar tusenvis av kroner - se hvor billig du kan reise til Stockholm om du har adgang til svenske flyplasser.
 • Toget - raskt og billig

  Etter at Linx satte inn nye hurtigtog i sommer, er reisetiden mellom Oslo og Stockholm langs landejorden betydelig redusert. Så raskt greier du bare ikke å kjøre bil mellom de to storbyene. Bestiller og betaler du minst en uke før avreise, sikrer du deg de beste prisene. Ruten går via Lillestrøm og Kongsvinger.

  Pris: 369 kroner og 469 kroner (fredager og søndager) ved forkjøp. Fra 738 kroner tur/retur.
  Tid en vei: Rundt 5 timer fra bysentrum til bysentrum.

  Alle priser gjelder for voksne, uten andre rabatter enn de man kan få ved å bestille tidlig.

  Bussen er billigst

  Du kan komme deg billig og relativt raskt til Stockholm med buss. Säfflebussen går fra Oslo, via Askim og forbi det famøse grensehandelsstedet Årjäng. (Se vår juleshoppende reportasje fra Årjäng, 2000.)

  Pris: 250 kroner (hverdag) og 360 kroner (helg). Fra 500 kroner tur/retur.
  Tid en vei: 7,5 timer

  Nor-Way bussekspress kjører også til Stockholm via samme rute som Säfflebussen. Tar litt lengre tid, og koster litt mer.

  Pris: 370 alle dager. Fra 740 kroner tur/retur.
  Tid en vei: 8 timer

 • Forrige skandinaviske pristest - billigst til Danmark - disse prisene gjelder en bestemt helg.
 • Egen bil best for flere

  Kjører du selv fra Oslo til Stockholm sliter du med svingete krongleveier frem til grensen, men deretter er det bare halleluja for svensk veistandard. De 53 milene gjør du unna på omkring åtte timer med enkle pitstop innlagt. Vi har regnet ut bensinkostnader ved et forbruk på 0,8 per mil til en pris på 8,29 kroner literen. Annet forbruk eller slitasjekostnader er ikke med i beregningen.

 • Pris: 350 kroner. 700 kroner tur/retur.
  Tid en vei: 8 timer

  Med flere enn en i bilen, betyr det at dette er den billigste måten å reise på. I alle fall før man regner med parkeringskostnadene i sentrum av Stockholm.

 • Full oversikt får du her.

 • Spar tusenvis av kroner - se hvor billig du kan reise til Stockholm om du har adgang til svenske flyplasser.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer