Billigste parkering på Gardermoen

Her står du billigst i sommer.

<b>PARKERING PÅ GARDERMOEN:</b> Du kan spare hundrelapper på å velge riktig parkeringsplass. Foto: Colourbox.com
PARKERING PÅ GARDERMOEN: Du kan spare hundrelapper på å velge riktig parkeringsplass. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tidligere pristestet flyplassparkeringer på ti flyplasser Norge rundt. Da sjekket vi kun prisene på flyplassens offisielle parkeringstilbud.

Der fant vi at Moss Lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp var de billigste på parkering i parkeringshus, men samtidig dyrest på uteparkering.

På de større flyplassene, som Gardermoen, Værnes, Flesland og andre, finnes det imidlertid flere tilbydere av parkeringsplass ved flyplassen, som gir de store parkeringsselskapene konkurranse. Vi har nå sjekket parkeringsprisene hos ulike parkeringsselskaper ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Det er hundrelapper å spare på å holde tunga rett i munnen når du kjører inn mot hovedflyplassen i sommer.

I mellomtiden har også EuroPark på Torp fått konkurranse av TP365, som lover å være 20 prosent billigere enn EuroPark.

Billigere parkering på Torp

Forventer større etterspørsel

I sommer har store deler av Oslo S stengt, noe som medfører at Flytoget ikke kan kjøre sine passasjerer fra Drammen eller Asker eller andre stasjoner sør for Oslo S, og til Gardermoen. Alle som skal reise fra sør for Lillestrøm, fraktes med buss til Lillestrøm, for så å gå på Flytoget der. Dette gjør at man forventer et større press på parkeringsplassene på Gardermoen. EuroPark, som driver den offisielle parkeringen ved Gardermoen, har utvidet med 2.000 plasser og sier de er godt forberedt på den eventuelle økningen i etterspørselen etter parkeringsplasser. EuroPark gir deg imidlertid ikke mulighet til å reservere plass på forhånd, med unntak av plassene i parkeringshusene, men håper å ha et system på plass snart. De kan heller ikke garantere at alle får plass.

– Nei, det kan jeg ikke garantere, hadde jeg visst på forhånd nøyaktig hvor mange som kom, så, men det gjør jeg jo ikke. Men historisk har vi aldri avvist en kunde, og det er målsetningen i år også, sier Eirik Loftesnes, regiondirektør i EuroPark, til DinSide.

Beregn ekstra god tid til parkering om du skal fly fra Gardermoen i sommer

Alle de andre private aktørene med parkeringsdrift på hovedflyplassen, lar deg imidlertid bestille plass på forhånd. Mange krever også at du har bestilt plass i forkant, spesielt i sommerferien. Bestilling gjøres på selskapenes nettsider.

Dette koster parkeringen

Parkeringspriser på Gardermoen
Parkering1 uke2 ukerMerknad
Flight Park AS730940Avlevering og henting ved terminalen
Dalen parkering380560Gratis skyttelbuss til flyterminalen, 4,5 minutts busstur.
Gardermoen Parkering (Aurstad)410610Gratis skyttelbuss til terminalen. Bussturen tar 6-7 minutter.
VIP Parkering Gardermoen (ute)790990Avlevering og henting på terminalen
VIP Parkering Gardermoen (inne)11001500Avlevering og henting på terminalen
EuroPark P10 (inne)11601660Gangavstand 50m
EuroPark P11 (inne)9601460Gangavstand 400m
EuroPark P10/P11 sommerpriser*690930Gangavstand 50m/400 m
EuroPark P1490640Gangavstand, 500 m
Europark P2, P3, P6490640Skyttelbuss
EuroPark P4390540Skyttelbuss
EuroPark P5 sommerparkering390540Skyttelbuss
Prisene er innhentet fra parkeringenes nettsider. Vi tar forbehold om feil og endringer.
* Sommerprisene er gyldige ved innkjøring i perioden 25/6 - 31/7.


Som du kan se av informasjonen i tabellen ovenfor, er det selvsagt forskjell i avstand mellom parkering og flyplassterminal.

Vil du parkere i gangavstand, har du fem valg: EuroParks to parkeringshus i gangavstand til terminalen, EuroParks uteparkering P1 i gangavstand, VIP Parkering Gardermoen og Flight Park AS, de to sistnevnte er private aktører som driver parkeringsdrift med henting og levering av bilene ved terminalen. Av disse er EuroParks P1 billigst, der parkerer du utendørs 400 meter fra terminalen. Det skiller 670 kroner mellom billigste og dyreste parkeringsalternativ med gangavstand, som er EuroPark P1 og P10. Skal du parkere i sommer, er det sommerpriser på EuroParks P10, slik at VIP Parkering Gardermoen blir dyrest - og da skiller det 610 kroner for en ukes parkering.


Dersom du er blant det overveiende flertallet som synes det er greit å ta skyttelbuss mellom parkeringen og terminalen, er Dalen Parkering billigst for 1-ukes parkering. Det skiller 10 kroner mellom nest billigst og billigst. Det skiller 110 kroner mellom billigste og dyreste skyttelbuss-parkering.

Skal du stå i to uker, er EuroParks P4 og sommerparkeringen P5 billigst. Det skiller 20 kroner mellom nest billigst og billigst. Det skiller 100 kroner mellom billigste og dyreste skyttelbuss-alternativ.

Vær oppmerksom på at det er hundrelapper å spare på å holde tunga rett i munnen og velge avkjøring til riktig parkeringsområde når du kommer kjørende inn mot hovedflyplassen. Dersom du ikke har bestilt parkeringsplass hos en av de private aktørene på forhånd, men baserer deg på å å stå hos EuroPark, er det for eksempel 100 kroner i prisforskjell mellom én-ukes og to-ukers parkering på EuroParks P4 og P5, og P2, P3 og P6, alle innen skyttelbuss-distanse.

Oppvarmet bil

Dersom du er på reise vinterstid, og ønsker å komme til garantert snøfri bil, har du valget mellom parkeringshus, en av parkeringstjenestene med leveringstjeneste ved terminalen, eller en av de private parkeringene med snøfri bil-tjeneste. Dalen Parkering garanterer snøfri og oppvarmet bil mot et tillegg på 180 kroner. Da koster de snø av bilen din og starter opp slik at bilen er varm ved avhenting. Gardermoen Parkering tar 230 kroner for utlevering av oppvarmet bil fra varm garasje.