Billigst til Thailand

To uker til Bangkok i månedskiftet april – mai. Det viste seg å være en hard nøtt for ferieekspertene.

Nettreisebyråene skuffer. Tre av åtte klarte ikke å levere pris på reisen mellom Oslo og Bangkok. Til gjengjeld topper de resterende nettbyråene listen med de billigste tilbudene. Billigst til Bangkok var nettbyrået Travis.no med SAS-billett til kr 5.730.

Varmt under solen i Thailand. Vi har testet hvem som selger den billigste flyreisen.
Varmt under solen i Thailand. Vi har testet hvem som selger den billigste flyreisen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I vår serie ”Billigst til ...” finner vi frem til de billigste flybillettene til utvalgte reisemål. Denne uken la vi, etter lesernes ønsker, turen til Bangkok. Flyselskap og reisebyrå ble bedt om å hente frem sine beste priser. Forutsetningene er ukompliserte: Vi ber om prisen på den billigste tilgjengelig flybilletten for én person, fra Oslo til Bangkok. Avreisedagen er torsdag 21. april og hjemreisen er lagt til lørdag 5. mai.

Neste uke tar vi for oss sommerferier. Vil du være med og avgjøre hvilket reisemål vi skal sjekke, stemmer du i avstemningsboksen på høyre side.

4.000 skilte en og samme billett

Det er ikke bare nettreisebyråene som sliter med forespørselen. En og samme reise med SAS ble priset til både 5.913 kroner og 10.233. Testens høyeste pris fikk vi presentert av Via Ferieverden, og selv når vi spesifikt spør om ikke SAS har billigere tilbud får vi nei. Pipa får imidlertid en helt annen låt når vi tar kontakt med daglig leder, Karin Arnesen. Hvordan i all verden kan samme reise koste nesten dobbelt så mye?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har ikke noen annen god forklaring enn at det har blitt gjort en feil. Det er bare å beklage. Vi har tilgang til samtlige SAS-priser, og dette er rett og slett en glipp i rutinene.

Bennet BTI og Kilroy Travels tilbyr også SAS, men her i kombinasjon med henholdsvis Thai Airways og Air France. Prisen fra Bennet ble kr 9.993, mens Kilroys studentpris ble kr 7.230.

Se alle tilbudene, fra billigst til dyrest, på flyreisen mellom Oslo og Bangkok.

Hva er i veien med SAS?


Samtlige av de billigste testdeltakerne byr på SAS-billetter. En såkalt jackpot-reise med selskapet koster rundt 6.000 kroner tur-retur Asia. Hvorfor nettbyråer som Mrjet.no, Travelbakery.no og Prisma.no ikke har SAS i databasen er et mysterium. SAS kan bekrefte at de ikke driver diskriminering i forhold til utsalgssteder, og at de samme prisene bør være tilgjengelige for samtlige reisebyråer.

- Vi innrømmer at dette ikke er bra nok. Vi er for tiden i gang med å utarbeide en annen løsning på bookingsystemet vårt, derfor har vi ikke oppdatert priser med enkelte selskaper til visse reisemål. Men en destinasjon som Bangkok burde jo være med, sier daglig leder i Travelbakery.no, Johan Halldin. Han kan videre bekrefte at SAS vanligvis ligger inne i systemet, og etter en stund finner han fram til en pris på kr 6.026. Ikke verst!

Vil du vite hvordan de forskjellige selskapene kom ut i våre andre pristester? Se resultatene for reiser til Praha, New York, London, Barcelona og Roma.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.