Billigst til Sydney

Det er langt til den andre siden av kloden, og det er dyrt. Vi har sjekket prisene til Sydney - den gamle forbryterkolonien som nå er hovedstad i New South Wales, Australia.

Lyst til å oppleve operahuset i Sydney?
Lyst til å oppleve operahuset i Sydney? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Forrige uke sjekket vi prisene til New York fra Oslo, Amsterdam og London. Vi lot dere lesere stemme over hvilken destinasjon dere ville ha pristestet neste gang, og over 50 prosent ønsket seg Sydney, i konkurranse med Rio og Johannesburg.

Også denne uken lar vi dere bestemme hvilken destinasjon dere ønsker at vi skal sjekke prisene til – du kan avgi stemme i den blå boksen til høyre.

London, Amsterdam, København, Oslo

Denne uken har vi sjekket prisene til Sydney fra Oslo, København, Amsterdam og London. Vi har kontaktet flyselskapene SAS, Thai Airways og KLM, som alle flyr til Australia – om enn ikke direkte og hele veien selv, så har de samarbeidspartnere som tar deg litt av veien.

Etter tips fra flyselskapenes bookingavdeling, har vi også kontaktet to reisebyråer i Norge som er behjelpelig med å finne flyreiser. Og som du vil se av resultatene av pristesten, var dette absolutt ingen dum ide.

Til sist har vi også sjekket hvilke priser de nettbaserte reisebyråene expedia.com og reisefeber.no/.dk kunne tilby.

Beste tilbud på våre dager

Denne gang har vi satt avreise til 5. oktober, og hjemreise to uker senere; 19. oktober. I vår undersøkelse har vi bedt om beste tilbud de forskjellige selskapene har tilgjengelig på de aktuelle datoene. Noen var helt utsolgt for plasser, eller hadde kun seter på businessklasse igjen. Dette vil du kunne studere nærmere i tabellen som du finner her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generelt gjelder det at dersom man er fleksibel i henhold til reisetidspunkt, kan man få en del rimeligere reiser enn det vi har funnet i denne testen. Dersom vi hadde vært villige til å legge reisen til spesielle dager, og overnatte i Aten på ned- og opptur, kunne vi fått billetter fra Oslo til Sydney helt ned i 8.500 kroner.

Prisene som er innhentet, er for en voksen. Studenter eller personer under 26 år vil kunne få rabatterte billetter.

Billigste billett

Billigste billett i denne pristesten får vi i Amsterdam. Thai Airways gir oss et tilbud pålydende 9.730 norske kroner. Dette er det eneste tilbudet under 10.000 kroner. Men du må selvsagt komme deg til Amsterdam – og det koster fort et par tusenlapper. Også København og London har rimeligere reiser enn fra Oslo – men når du må ha tilslutningsbillett fra Norge blir bildet et annet.

Et av de rimeligste alternativene fra Norge til Sydney er med Quantas og SAS.
Et av de rimeligste alternativene fra Norge til Sydney er med Quantas og SAS. Vis mer

Billigst totalt

Når vi har lagt til hva det koster å komme seg fra Oslo til London, Amsterdam eller København, ser vi hva reisen virkelig vil koste deg. Og da finner vi vinnerne av pristesten mye nærmere enn du kanskje ville tro – det er fra Norge og Gardermoen.

Via Ferieverden kunne gi oss det beste pristilbudet. De kunne fly oss til Sydney på de aktuelle datoene med SAS og det australske selskapet Quantas, for 10.950 kroner tur-retur. På annenplass finner vi Thai Airlines, med en pris på 11.100 kroner – og på tredjeplass er tilbudet fra Ticket Reisebyrå med SAS og Regional Air, for 11.200 kroner.

- Å finne den beste prisen avhenger av en generell kompetanse om hvor man kan finne de beste prisene. Vi har avtale med en del flyselskaper og samarbeide med ulike turoperatører, og når man mikser dette sammen, så blir det bra, sier Frank R. Røsegg, Produktsjef spesialpriser i Via Gruppen as.

Fly business fra Norge

Taperen er KLM, som ikke kunne tilby oss annet enn businessklasse – verken fra Oslo, Amsterdam eller København – og fra London var det fullt. Dersom du skulle bestemme deg for å åpne lommeboka og reise standsmessig på businessklasse, bør du faktisk bestille reisen fra Norge. Herfra får du billetten for 30.400 kroner, mens du må betale 31.996 kroner hvis du kjøper billetten i København (inkludert tilslutning fra Oslo), og 32.431 kroner hvis du kjøper billetten i Amsterdam (tilslutning inkludert).

  • Her finner du hele listen over flyprisene vi ble tilbudt. Du kan sortere den etter billigst fra Norge, eller billigst totalt.
  • Til hvilken distanse skal vi sjekke prisene neste uke? Du kan avgi din stemme i den blå boksen til høyre.
  • Forrige uke sjekket vi prisene til New York.
  • Her finner du DinSide Reises guide til Sydney.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.