Billigst til Syden fra Sverige

Fysj så dyre sydenbillettene er nå, midt i fellesferien. Som vanlig på denne tiden gjør du de beste kuppene hos söta bror. Men med det været vi har i Norge for tiden, er det ikke så galt å være hjemme, heller.

Billigst til Syden fra Sverige


Nei, å lete etter billige restplasser til Syden er ingen lett oppgave akkurat nå. Reiseselskapene fortalte i juni at de fleste reisene var utsolgte, og det betyr at restplassene er ganske dyre.

Til London?

Faktisk er det ikke så mye å velge mellom i det hele tatt. Har du lyst på en storbytur er det flere muligheter. Du kan komme deg noen dager til byer som Paris, Praha eller London for et par tusenlapper og oppover, avhengig av hvor du vil dra. Kanskje frister det ikke så veldig å dra til London akkurat nå, men sjansen for at det skal komme et nytt terrorangrep er svært liten, når politiet og sikkerhetstjenesten er ekstra på alerten. Men bevæpnet politi i gatene skaper vel ikke den beste feriestemningen, kanskje, og tilreisende må regne med visse endringer i kollektivtransporten en tid fremover.

Vil du likevel til den britiske hovedstaden, har British Airways et tilbud der du betaler 2.990 kroner og flyr businessklasse. Det betyr at du for normalprisen av en økonomibillett får ta med deg to stykker håndbagasje opp til ni kilo, sitte i brede lærseter med mer benplass, og velge mat og drikke fra businessklassemenyen. Se mer på flyselskapets hjemmeside.

Hvis Middelhavet lokker

Dersom du heller vil ha strand enn storby, må du belage deg på å vente med avreise til slutten av juli, hvis du skal finne noe til under 3.000 kroner. Det billigste restplasstilbudet akkurat nå, er en eller to uker på Santorini for 1.995 kroner med Ving fra Oslo, men det inkluderer bare flybillett. For syv eller 14 dager med hotell på samme øya, må du ut med 2.795 kr eller 2.995 kroner.

Se reisekuppene fra Norge her

Over grensa og mot sør

I Sverige er de umiddelbare restplassene, altså de som har avgang søndag 10. eller mandag 11. juli, ganske hyggelige, rent prismessig. Tar vi med at 100 svenske kroner bare koster oss 83 norske, kan det bli råd med en sydentur for de aller fleste. Hva med en flybillett til Rhodos for 2.200 svenske kroner, altså cirka 1.848 norske kroner? Eller syv dager på Kreta for 2.795 svenske, rundt 2.348 norske?

Sjekk de beste tilbudene fra Sverige her

Vil du til Syden fra Norge NÅ, koster det flesk. Du slipper ikke unna med å betale mindre enn 3.495 kroner hvis du vil syv dager til Tyrkia neste uke. Men hvem gidder egentlig det, når det er så fint her hjemme?

Følg med på hva som er ledig fra Norge og Sverige her.