Billigst til Praha

Vi ønsker oss Praha en helg i juni, og sjekker prisene hos 15 reisebyråer og flyselskaper. Prisene spenner fra 2.573 til 18.000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Billigst til Praha
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På ønske fra leserne har vi denne gang pristestet flyreisene til den tsjekkiske hovedstaden. Vi har tidligere gjort prisundersøkelser på reiser til
Roma og Barcelona.

Én helg, 15 selskaper

Vi har testet flyprisene fra Oslo til den tsjekkiske hovedstaden en helg i månedsskifte juni/juli – altså om en drøy måned. Utreise har vi satt til fredag 28. juni, og retur tirsdag 2. juli.

Vi har sjekket prisene hos sju nettreisebyråer, to ”ordinære” reisebyråer og seks flyselskaper – til sammen femten aktører. De billigste reisene fikk vi hos nettreisebyråene.

Billigst og absolutt dyrest

Nettreisebyråene Gotogate og Ebookers var de som greide å grave opp de absolutt rimeligste reisene; 2.573 kroner var prisen hos begge disse. Absolutt dyrest i vår pristest er Air France, som bare kunne tilby businessbilletter på vår ønskede reisedato - og dette faller jo ikke billig; 18.000 kroner skal det franske flyselskapet ha for reisen. Kanskje ikke det lureste kjøpet …

Flest mellom 2.500 og 3.500

De aller fleste reisebyråene og flyselskapene ligger imidlertid innenfor prisspekteret 2.573 – som er billigst – og 3.500. Flere av disse kunne også informere om at dersom vi hadde vært tidligere ute, hadde det vært muligheter for rimeligere billetter.

- Det er fullt på de aller rimeligste billettene. 3.500 er det billigste nå, med KLM via Amsterdam. Du kunne fått billetten ned i 2.700 kroner med Czech Air, men da måtte du vært veldig tidlig ute; det er helt fullt der nå, får vi vite på bestillingstelefonen til Ticket Reisebyrå.

Fra Ticket Reisebyrå er det et solid hopp til British Airways beste tilbud på 4.472 kroner. Differansen mellom dette og de beste tilbudene er på hele 1.899 kroner. For denne summen kan du dekke overnatting på reisemålet i fire dager.

 • Se resultatene av pristesten her.
 • Malaga, Aten eller Nice. Til hvilken destinasjon skal vi sjekke prisene neste gang? Avgi din stemme i avstemmingsobjektet til høyre.

  Les også:

 • Pristest til Barcelona

 • Pristest til Roma
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.