Billigst til Nice

Til Nice en langhelg i slutten av august? Vi har prissjekket flybilletten tur-retur Oslo-Côte d’Azur, og gir deg prisvinnere og -tapere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Place Rosetti i den gamle delen av Nice.
Place Rosetti i den gamle delen av Nice. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når fellesferien atter er over og skolene er i gang, kan det kanskje friste med en langhelg til den franske blåhimmelskysten? På oppfordring fra leserne har vi sjekket prisene t/r Oslo-Nice en langhelg i månedsskiftet august/september. Vi har innhentet priser med utreise en torsdag og retur en søndag, og prisene ved utreise en fredag og retur tirsdag. De største prisforskjellene finner vi ved utreise torsdag og hjemreise søndag, en typisk langhelg.

 • Her kan du se prisene.
 • I denne undersøkelsen har vi innhentet priser fra 7 nettreisebyråer, 7 flyselskaper og ett reisebyrå.

  Vi har tidligere i vår sjekket flyprisene til Praha, Roma og Barcelona.

  Til hvilket reisemål skal vi sjekke prisene neste gang? Malaga, Amsterdam eller Aten? Avgi din stemme i boksen til høyre.

  Differanse: 7.300 kroner

  Vi har sjekket prisene hos 15 selskaper, med to forskjellige reisetidspunkt. Den største prisdifferansen finner vi med avreise torsdag 29. august og retur søndag 1. september. Billigste billett får vi med Sterling, som kan tilby en tur-returreise for 2.268 kroner.

  Dyrest i denne sammenheng er Swiss, med en prislapp på 9.568 kroner tur-retur Oslo-Nice. Ved bestillingstelefonen hos Swiss innrømmer de selv at dette nok er noe dyrt, på grunn av fulle fly. Vi blir informert om at dersom vi kan reise én dag tidligere, kommer den samme flybilletten på 3.798 kroner.

  Differansen på billigste og dyreste billett med disse avreisedagene, er altså 7.300 kroner. For denne summen kan du bo og spise rimelig godt på den franske blåhimmelskysten de fire dagene du skal være borte.

  Differanse: 1.323

  Dersom du heller ønsker å strekke helgen i den andre retningen, og vil reise fredag 30. august, og returnere tirsdag 3. september, er ikke prisdifferansene like betydelige. Billigste billett med disse reisedagene, får vi hos reisefeber.no, som tilbyr en tur-retur reise med KLM, for 3.277 kroner. Dyrest her er franskmennenes eget flyselskap, Air France, men en pris på 4.600 kroner.

  Prisdifferansen her blir på langt nær så mektig som for deg som vil strekke helgen i den andre retningen, altså kappe den i enden i stedet for i begynnelsen. Du sparer 1.323 kroner per person på å velge billetten fra reisefeber.no, foran den fra Air France. For denne summen kan du faktisk få tre netter på et rimelig hotell i Nice.

  Langhelg i hvilken retning?

  Den absolutt billigste billetten får du dersom du velger å kappe arbeidsuken i enden. Med avreise torsdag og retur søndag, kan du altså fly tur-retur Oslo-Nice med Sterling for 2.268 kroner. Billigste billett for deg som vil kutte arbeidsuken på begynnelsen, og altså reise fredag og returnere tirsdag, er med reisefeber.no og KLM, for 3.277 kroner. Dette er 1.009 kroner dyrere, enn om du velger Sterling og langhelg i den andre retningen.

  Selv om mange av selskapene tilbyr samme pris uansett i hvilken retning du ønsker å strekke helgen, er det faktisk flere som har rimeligere billetter med utreise torsdag (fem selskaper), enn med utreise fredag (tre selskaper). Gjennomsnittsprisen i vår undersøkelse er 300 kroner dyrere med avreise torsdag, men dette skyldes først og fremst den solide prisen fra Swiss.

 • Her kan du se prisene.
 • Aller billigst fra Sverige

  En siste mulighet for å presse prisene, er selvsagt å reise med billigflyselskap fra Sverige. Selskapet Goodjet flyr strekningen Göteborg-Nice, alternativt Malmö-Nice.

  Med utreise fredag, får vi tilbud om en tur-retur billett for 1.760 SEK, som tilsvarer 1.464 norske kroner. Med utreise torsdag, får vi samme billett for 2.060 svenske – eller 1.713 norske. Dersom vi inkluderer togreise tur-retur Oslo-Göteborg, kommer prisene opp i 1.878 og 2.127 norske kroner.

  Dersom du velger den aller billigste billetten, altså med utreise fredag og retur tirsdag, kommer du deg tur-retur Oslo-Nice 390 kroner billigere med Goodjet, enn med Sterling fra Torp. Det tar fire timer med tog fra Oslo til Göteborg.

  Reisemålsinformasjon om Nice og Côte d’Azur:

 • Guide til Nice

 • Barnas guide til Nice

 • Slik gjør du Nice på et blunk

 • Bildespesial: Livet på Promenade des Anglais
 • Reisereportasje: Vulgære Monaco

 • Reisereportasje: Luksus og idyll ved Côte d’Azur – om byene Eze Village, Villefranche-sur-Mer og Antibes

 • Bildespesial fra Côte d’Azur
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.