Billigst til New York

Både reisebyråene og nettbutikkene liker å skryte på seg at de har de aller billigste billettene. Vi sjekket prisen på en weekendtur til New York, to uker frem i tid.

Spiller det noen rolle hvor du bestiller flybilletten? Er nettreisebyråene så billige som de liker å tro? I ukene fremover kommer vi til å saumfare markedet på jakt etter de aller billigste flybillettene. Først ut er verdens tøffeste metropol, New York.

Er det det beste du har?

Forutsetningene for testen er enkle: Vi ønsker å komme oss til New York på billigste mulig måte, med avreisedato fredag 19. januar og hjemreise søndag 21.januar. En voksen, uten krav til annen luksus enn et sete på økonomiklasse.

Manhattans kjente skyline. Men hvor mye må du ut med for en tur til det store eplet?
Manhattans kjente skyline. Men hvor mye må du ut med for en tur til det store eplet? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Reisebyråene skryter ofte av at de har tilgang til samtlige tilbud, da er det bare rimelig å vente at de også presenterer de samme tilbudene. Pristesten vi har utført gir et annet bilde. Fra dyrest til billigst skiller det 1.474 kroner. Her kan du sjekke de 15 tilbudene vi fikk til New York.

Nettbyrået Reisefeber.no tilbyr en tur-retur reise med SAS til kr 4.384. Samme reise blir også presentert som rimeligste alternativ hos Travelbakery.no, med unntak av at prisen her ligger på kr 5.443. Travelbakery mener at vi har vært uheldige.

- Den rimeligere prisen er en kampanjepris som ble publisert tidlig denne uken. Grunnen til at dere ikke får den opp hos oss, er rett og slett fordi vi ikke har rukket å legge den inn, forklarer daglig leder for billettkontoret, Anne Gro Rimestad. Som videre kan bekrefte at alle som har vært like uheldige som oss, vil få tilbud om å endre bestillingen til den gjeldende kampanjeprisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uheldige må vi også ha vært når vi ringte ferietelefonen til Ticket. Her kostet samme SAS-tur kr 5.700, hvorav 300 kroner gikk til bestillingsgebyr. Ticket markedsfører seg selv under slagordet ”riktig reise til riktig pris”, og når DinSide tar kontakt med reisebyråets hovedkontor får vi også en pris som virker mer ”riktig”.

- Vi kan tilby en tur-retur billett med British Airways til kr 4.200. At det ble presentert en høyere pris enn dette er selvfølgelig svært uheldig. Denne prisen ligger inne i systemene våre, så dette må være en glipp, sier daglig leder i Ticket Norge, Jørn Kristiansen.

Studentbilletter billig?

Studentbilletter er billige. Eller? Det er i hvert fall en vanlig oppfatning at de studerende og unge slipper å betale fullt så mye for å reise som de velvoksne med røslig lønnskonto. Kilroy kunne tilby den tidligere nevnte SAS billetten til kr 4.226, rundt 150 kroner under resten av byråene. For ikke-studerende blir det imidlertid dyrere: 4.850 kroner er beste pris med KLM, den samme reisen kostet kr 4.234 hos Wideroe.no. Hvorfor er det så stor prisforskjell?

- Det er litt vanskelig å svare på. Kilroy konsentrerer seg først og fremst om studenter og unge, hvor vi fremhandler egne priser. Men generelt skal vi ha tilgang til de samme prisene som andre byråer, sier markedskonsultent, Lise Haugan.

Høy pris med KLM fikk vi også fra reisebyrået Via Flyspesialisten. Men da vi tok kontakt med selskapet for å få en kommentar, fikk vi et annet svar. Det viste seg nemlig at reisekonsulenten vi snakket med hadde gjort en liten glipp. Fra kr 4.886 med KLM, ble beste tilbud endret til kr 4.385 med SAS.

- Det er bare å beklage, vi overså at New York har egne weekendpriser. Sånt skal ikke forekomme, men det er en jungel av ulike priser og da kan dessverre slik skje, sier ansvarlig for forretningsreiser, Bente Dahl.

Det lønner seg med andre ord å sjekke hos ulike butikker.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.