Billigst til London

Vi tester prisene på en weekendtur til London, tre uker fram i tid. Hvem er billigst - ekspertene i reisebyråene, flyselskapene eller nettbutikkene?

Sist uke startet DinSide Reise med en pristest, ”Billigst til …”. Ideen er å sjekke hvem som kan levere den billigste flybilletten til ulike populære destinasjoner. Først ut var New York, hvor det faktisk skilte 1.474 kroner mellom det dyreste til rimeligste tilbudet. Les hele testen her. Sist uke lot vi også leserne bestemme hvilken destinasjon som skulle testes denne uken. Etter knivhard kamp med Barcelona og Bangkok, seiret London.

Sandefjord eller Oslo

Liv laga i Londons gater.
Liv laga i Londons gater. Vis mer

Dette er messetid for reisebransjen og de fleste flyselskapene har kampanjepriser ute på markedet. Det burde med andre ord være lett å skaffe seg en billig billett til den britiske storbyen. Forutsetningene for testen er enkle. Vi ønsker å komme oss til London på billigste mulig måte. Avreisedatoen er satt til fredag 2. februar, med hjemkomst to dager senere. Den reisende er en voksen, uten krav til annen luksus enn et sete på økonomiklasse.

Skal du reise billig til London, står valget hovedsakelig mellom flyplasser i stedet for flyselskaper. Synes du det er greit å fly ut fra Torp flyplass i Sandefjord, får du tilgang til Ryanairs spesialtilbud. Her får du en tur-retur reise for kr 1.508, mens billigste fra Oslo Gardermoen blir Braathens for kr 2.122. Braathens har en daglig avgang fra Flesland i Bergen, SAS har to daglige avgang fra Stavanger – prisene for begge disse er liknende med Oslo. Her kan du sjekke de 18 tilbudene vi fikk til London.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkleste måte å komme seg til Torp Lufthavn er å ta Arctic Express sine Ryanairbusser fra Oslo Bussterminal. Disse korresponderer med flyavgangene og koster kr 98 for voksne, og 49 for barn opptil 15 år. Turen tar drøye 1,5 time.

Feil pris, beklager…

Det dyreste alternativet vi fikk presentert, var en billett fra reisebyrået Kilroy Travels med Braathens for kr 2.500. Samme billett koster kr 2.122 hos Braathens. Vi ringte opp Kilroy nok en gang, og spurte hvorfor mellomlegget var så stort?

- Den prisen vi oppga tidligere er uriktig, og det er bare å beklage. Det er travle dager her hos oss, men slike feil tar vi svært alvorlig, forteller administrerende direktør, Åsne Trommald, som kan bekrefte at prisen ville ha blitt korrigert ved en bestilling. Den riktige ”Kilroyprisen” er kr 2.157.

Spør om igjen

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Reisebyråer har ulik kommisjon alt etter selskap og billettyper. Derfor kan det lønne seg å mase på konsulentene. Uten unntak fikk vi bedre priser når vi spesifikt spurte etter billigere alternativ. "Er det det billigste du har, finnes det ingen rimeligere alternativ?" Som du spør får du svar, i våre testtilfeller ble det kjapt noen hundrelapper.

Flere av reisebyråene og nettstedene vi tester har ikke prisene til Ryanair tilgjengelig. Forklaringene vi får spenner fra for dårlig provisjon til lav kvalitet på Ryanairs produkt og bestillingsrutiner.

Dine tips

Etter å ha testet prisene til New York mottok vi en rekke tips fra lesere, som kunne opplyse om billige alternativer gjennom utenlandske nettsider (Travelocity.com), samt gode kampanjetilbud fra Finnair. Vet du om noen supre tilbud til London, kan du tipse oss og våre lesere om det i diskusjonsgruppen nedenfor. Skriv innlegget her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.