Billigst til Hellas i sommer

Her finner du sommerens billigste Hellas-reisemål.

Rhodos er et av alternativene for deg som vil til Hellas i sommer, men det er ikke hit du drar om du vil reise billigst mulig.
Rhodos er et av alternativene for deg som vil til Hellas i sommer, men det er ikke hit du drar om du vil reise billigst mulig. Vis mer

Billigst til Hellas i sommer

  1. Prisvinnerne


Hellas-ferie har vært det store i mange år, og til sommeren kan du velge mellom 28 øyer og steder fra de fem turoperatørene vi har med i vår undersøkelse. Apollo er desidert størst med 24 ulike reisemål på greske øyer og fastland.

Billigste reisemål

Aller billigst ferie i Hellas i juli får du om du reiser til Chania på Kreta eller til Lefkas. Ving tilbyr førstnevnte til 3.595 kroner for en uke, mens Apollo selger turer med hotell til sistnevnte for 3.598 kroner for tilsvarende periode. Utreisene for begge turer er i slutten av juli.

Apollo og vesle Lilleput priser sine reiser lavt, og kommer ut med flest oppføringer i vår billig-oversikt. Noe av grunnen til dette er imidlertid at disse selskapene er alene om å tilby mange av de aktuelle destinasjonene. Merk også at det vil være forskjeller i hotellkvalitet - noe som også påvirker hvilke reisemål som kommer billigst ut. Ingen av hotellene i testen har færre stjerner enn 1+ i katalogene, mens snittet ligger rundt 2+.

Her ser du hele listen over de billigste og dyreste reisemålenes rimeligste ukesturer med hotell i juli.

Selv om Hellas kan være billig, er det enda rimeligere reiser å finne i charterkatalogene. Se oversikten over sommerens billigste reisemål.

Dyrest i Hellas

Mykonos er en gresk klassiker, men det er ikke billig her.
Mykonos er en gresk klassiker, men det er ikke billig her. Vis mer

Din mening

Skal du til Hellas i sommer? (Avsluttet)
JA!(70%) 614
Vet ikke sikkert(15%) 135
NEI!(15%) 129
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skal du skeie ut, er Mykonos det desidert dyreste reisemålet du kan velge i Hellas i sommer. Selv den billigste reisen hit i slutten av juli koster nesten det dobbelte av den billigste reisen til lavprisede Lefkas. Det er kun Apollo som tar deg med til Mykonos.

Enda dyrere er det riktignok til Agios Nikolaos på Kreta med enkelte av operatørene - men her er det flere hoteller og større variasjon i prisene. Også Aten og Atens Riviera er høyere priset enn de vanligste øyreisemålene i Hellas.

Om pristesten

Vi har undersøkt sommerens prislister som gjelder nå, fra selskapene Star Tour, Saga, Ving, Apollo og Lilleput. For å sammenligne pris har vi sett på reiser som varer en uke, der hotell og flytur er inkludert. Hotellene med laveste pris fra de ulike selskapene, har også ulik standard. I vår oversikt er ytterpunktene 1+ og 5 stjerner, men snittet ligger rundt 2+.

Alle prisene vi har sjekket er den enkelte operatørs billigste tilbud til de forskjellige stedene, med fly, overnatting der to voksne deler rom, og utreisedato i juli.

Om reisemålene

Til sammen tilbyr operatørene i testen reiser til 28 ulike øyer og steder. Ett av disse er Kreta. I tabellen har vi delt inn reisemålene på Kreta i vest, Rethymnon, øst og sør. I vest ligger steder som Chania (med flyplass), Platanias og Agia Marina. Rethymnon er en by som ligger midt på Kretas nordkyst, mens i øst finner vi steder som Hersonissos og Agios Nikolaos. Det er også mulig å finne egne reisemål langs Kretas sydkyst.

Her er billigst-listen til alle de 28 ulike reisemålene.