Billigst til Gran Canaria

PRISTEST: Vi har sjekket prisene på trestjerners leiligheter på Gran Canaria i februar. Sjekk prisforskjellene blant fem norske charterselskaper.>> Priser Playa del Inglés>> Priser Puerto Rico

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Fotomontasje: Per Ervland
Fotomontasje: Per Ervland Vis mer


Kanariøyene er det desidert største charterreisemålet i vintersesongen, og da med Gran Canaria som den heteste poteten. Star Tour har Lanzarote på en annenplass og Tenerife på en tredjeplass, mens Saga Solreiser og Ving Reiser har Tenerife på andreplass og Phuket på tredjeplass.

Men det desidert største charterreisemålet for vinteren er den første kanariøya som kom på charterprogrammet: Gran Canaria. For ordens skyld: Den første charterturen fra Norge gikk til Mallorca i 1959.

Prisene

Dersom dere er to eller flere som reiser sammen er det mange tusenlapper å spare på å velge riktig charterselskap og bosted. Her er billigste og dyreste alternativ blant charterselskapenes trestjerners-tilbud i Playa del Inglés og Puerto Rico. Prisene er per person:

  >> Priser Playa del Inglés

  Billigst: Ving Reiser, leiligheter Las Isas: 4.295 kroner
  Dyrest: Apollo, leiligheter Los Mariachis: 5.248 kroner

  >> Priser Puerto Rico

  Billigst: Ving Reiser, leiligheter Balito Beach: 4.295 kroner
  Dyrest: Star Tour, leiligheter Guanbara Park: 5.895 kroner

Familien sparer nesten 5.000 kroner på å velge billigste trestjerners leilighet, foran dyreste.
Familien sparer nesten 5.000 kroner på å velge billigste trestjerners leilighet, foran dyreste. Vis mer


Én, to og familien

De ovennevnte prisene er katalogpriser. Vi har sjekket tilgengeligheten og endelig pris på de billigste og dyreste reisene som er nevnt ovenfor, på charterselskapenes nettsider. Da har vi sjekket prisen for et par med to voksne som reiser sammen, og en familie på fire bestående av to voksne, et barn mellom to og 11 år, og et spedbarn under to år. Familien på fire sparer hele 4.620 kroner på å velge billigste fremfor dyreste trestjerners hotell i Puerto Rico.

>> Klikk her for å se prisene for par og familier

Testen

Vi har sjekket prisene på ukesturer til Gran Canaria i februar, med charterselskapene Star Tour, Saga Solreiser, Ving Reiser, STS Solia og Apollo. Vi har innhentet priser fra charterselskapenes kataloger, og må ta forbehold om prisendringer og tilgjengelighet. Et par av selskapene har også endret prislisteformen fra hvordan vi er vant til å se den, som et eget bilag med detajerte priser. Nå er det priser inne i selve katalogen både hos Star Tour og Apollo, og her tar selskapene forbehold om varierende priser og rabatter.

Vi har sjekket prisene på trestjerners hoteller i Playa del Inglés og Puerto Rico. Vi har valgt disse stedene for det første fordi alle selskapene selger turer dit, og for det andre fordi alle har trestjerners boalternativer der. Du skal imidlertid være oppmerksom på at selv om alle hotellene er trestjerners, er det forskjeller i beliggenhet og hotellfasiliteter.

Sesong

Avreisedato for vår "testtur" er 4. februar, og reiselenngden er én uke. Vi har valgt denne reisedatoen ganske enkelt fordi et solavbrekk fra kalde og mørke Norge i februar virker forlokkende på mange. I tillegg ønsker vi å styre unna skolenes vinterferier som, avhengig av hvilken kant av landet du bor på, strekker seg fra 20. februar og helt til 10. mars. Men allerede fra 3. mars er nok de aller fleste skolene i gang med undervisningen igjen. Du kan sjekke når det er skoleferie i ditt fylke, ved hjelp av vår skoleferieoversikt.

Skoleferier er vanligvis ensbetydende med høysesong og økte priser, men vær oppmerksom på at det varierer når de forskjellige selskapene setter inn høysesongprisene. Selv så tidlig som 4. februar, som er drøye to uker før skolenes vinterferiestart, er det i alle fall ett av selskapene som har innført høysesongpriser.

Relaterte artikler:
TEST DEG SELV: Er du en charterekspert?
BILDESERIE: Vinterens eksotiske charterfristelser

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!