Billigst til flyplassen

PRISTEST: Vi har sjekket prisene på flyplasstransport i seks norske byer. Billigst: Stavanger. Dyrest: Oslo.

FLYPLASS-
TRANSPORT

Hvordan reiser du som oftest til flyplassen? (Avsluttet)
Med buss eller tog(50%) 116
Med egen bil(35%) 83
Med taxi(15%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi har sjekket prisene på flyplasstransport i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø og Tromsø. Den desidert billigste transporten får du i Stavanger. Dersom du velger buss til lufthavnen, slipper du der unna med 22 kroner for en voksenbillett og 66 kroner for en familie på fire. Velger du buss i Oslo, må du ut med 120 kroner for en voksenbillett og 220 kroner for en familiebillett. Alle prisene er fra sentrum av byen til flyplassen.

Velg riktig

Det er også mye å hente på å velge billigste transportmåte i de forskjellige byene. For transport mellom Gardermoen og Oslo sentrum har vi sjekket priser på togreise (NSB og Flytoget), bussreise og taxi. Her slipper du billigst unna om du velger NSBs togtilbud til Gardermoen. Husk at Flytoget og NSB ikke er det samme; mens du betaler 82 kroner for en voksenbillett og 164 kroner for en familie på fire, på strekningen Oslo S-Gardermoen, vil Flytoget ha 160 kroner for en voksenbillett og 320 kroner for familien.

På den annen side bruker Flytoget 19 eller 22 minutter fra Gardermoen til Oslo S., mens NSB bruker 26 eller 37 minutter, avhengig av togruten og antall stopp. Som du ser av tabellen under, er det også forskjeller mellom forskjellige taxiselskap i én og samme by.
Her er noen vilkår og rabatter som er verdt å merke seg:

Flytoget
For billetter solgt i Flytogets eller NSBs billettskranker ilegges et servicehonorar på kr. 10 kroner per billett. Rabatterte billetter ilegges et servicehonorar på kr. 5 kroner. Dette gjelder uansett reisestrekning, og kommer i tillegg til billettprisen oppført i tabellen ovenfor. Prisen i tabellen får du om du handler i billettautomat. Alle barn under 16 år i følge med en voksen over 18 år reiser gratis.

NSB/Oslo
Barneprisen gjelder for barn fra tre til 15 år. En voksen kan ta med seg ett barn gratis.

SAS Flybussen
En voksen kan ta med seg inntil fire barn gratis. Du sparer 20 kroner på å kjøpe tur-retur billett (voksen) framfor to enkeltbilletter.

Flybussen Bergen
Hver betalende voksen kan ta med to barn under 16 år gratis.

NSB/Trønderbanen
Barn under fire år reiser gratis. Alle mellom fire og 16 år betaler barnebillett. Ingen familiebillett eller familierabatt.

Flybussen Trondheim/Klæburuten
Flybussen i Trondheim har billettsamarbeid med SAS Flybussen i Oslo : Gjennomgangsbillett, Trondheim - Værnes / Oslo Lufthavn Gardermoen - Oslo sentrum koster 150 kroner.

Flybussen Stavanger/Connex
Du sparer 30 kroner på å kjøpe tur-retur billett i stedet for enveisbilletter. To barn reiser gratis i følge med fullt betalende voksen.

Flybussen Tromsø/Tromsbuss
Tre barn reiser gratis i følge med fullt betalende voksen. Du sparer 20 kroner på å kjøpe en tur-retur billett (voksen) i stedet for to enveisbilletter.

Rutebuss/Tromsø, Tromsbuss
Familliebillett: Tur-returbillett, utenom rushtid (hverdager mellom 09-14 og 17-01, lø-sø hele dagen), gjelder for en til to foresatte sammen med inntil tre barn under 16 år. Gjelder og samboerpar uten barn.