Billigst til flyplassen

Det er mye å spare på å velge riktig.

Fly fra Gardermoen? Sjekk hvordan du kommer deg ut dit billigst. Foto: Oslo Lufthavn
Fly fra Gardermoen? Sjekk hvordan du kommer deg ut dit billigst. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å finne billige flybilletter i disse dager, men det mange glemmer å legge inn i regnestykket, er kostnaden for å komme seg til og fra flyplassen.

Og ja, dette blir ganske dyrt. Enkelte ganger er transporten til og fra flyplassen dyrere enn selve flybilletten, noe Magnhild Klingen opplevde. Les mer om det hos Nrk.no.

Du kan spare mye på å velge riktig. Forutsetningen er selvsagt at flyet ditt går på tidspunkt på dagen hvor du faktisk har alternativer, og at du har tid til å bruke transportmetoden som ikke er raskest.

Vi har sjekket alternativene for å komme seg til flyplassene på Østlandsområdet. Vi går ut fra at du skal reise til/fra Oslo sentrum, og at du betaler voksenbillett.

Fra 99 til 1.000 kr

Du har fire alternativer - Flytoget, taxi, flybuss eller vanlig tog.

Taxi: Ja, dette er selvsagt dyrest. Litt avhengig av hvilket taxiselskap du velger, koster det fra cirka 550 til 1.000 kroner. Er dere flere som reiser sammen, kan det likevel være et alternativ.

Flytoget: Det blir bare dyrere og dyrere å ta Flytoget. Da linjen åpnet for ti år siden, var prisen skarve 70 kroner. I dag koster det 170 kroner. Men du kommer deg kjapt ut - turen fra Oslo S tar bare 22 minutter.

Flybuss: Flybussekspressen til Nor-Way Bussekspress bruker 1 time og 5 minutter fra Majorstuen til Gardermoen. Fullpris fra Majorstuen er 180 kroner. TIMEkspressen har sjeldnere avgang, men kjører fra Gardermoen til Oslo Bussterminal. Billetten koster cirka 160 kroner. SAS Flybussen kjører fra Radisson SAS-hotellet ved Slottet, og via Bussterminalen. En enkeltbillett koster 140 kroner, mens tur/retur koster 240 kr. Planlegger du litt, kan du kjøpe billett på nettet til , da SAS Flybuss har et begrenset antall plasser på hver avgang til denne prisen.

Vanlig tog: NSBs lokaltog er den billigste måten å komme seg til Gardermoen på (ser vi bort fra SAS Flybuss' begrensede billigplasser), og det tar ikke lenger enn 26-38 minutter, avhengig av hvilket lokaltog du tar. Nå er det ikke sikkert noen av avgangene passer dine reisetider, spesielt hvis du lander på Gardermoen på kvelden. Men sjekk det ut, for du betaler bare 102 kroner for billetten.

Til og fra Gardermoen
SelskapReisetid fra Oslo sentrumPris enkeltbillettPris returbillett
Flytoget22 minutter170 krIkke slikt tilbud
Flybussekspressen1 time og 5 min180 krIkke slikt tilbud
SAS Flybuss53 minutter140 kr (180 kr nattakst)*240 kr
NSB Lokaltog26-38 minutter**102 krIkke slikt tilbud
Oslo TaxiCirka 40 minutter560 kr***Ikke slikt tilbud
NorgestaxiCirka 40 minutter670 kr***Ikke slikt tilbud
Taxi2Cirka 40 minutter540 kr***Ikke slikt tilbud
Christiania TaxiCirka 40 minutter500 kr***Ikke slikt tilbud
City TaxiCirka 40 minutter750 kr***Ikke slikt tilbud
*Flybussen har et begrenset antall plasser til 99 kr på hver buss - for å få denne prisen, må du bestille billett på nett.
**Avhenger av hvilket lokaltog du tar.
***Dyrere kveld/natt, i helgen og ved høytider


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!