Billigst til Barcelona

Vi tester prisene på en weekendtur til Barcelona, tre uker fram i tid. Hvem er billigst - ekspertene i reisebyråene, flyselskapene eller nettbutikkene?

Det er klart for tredje omgang av pristesten - ”Billigst til …”, der vi sjekker hvem som kan levere den billigste flybilletten til ulike populære destinasjoner. Vi har allerede testet prisene til New York, og
til London.

Antonio Gaudis organsisk utformede bygninger preger Barcelona.
Antonio Gaudis organsisk utformede bygninger preger Barcelona. Vis mer

Hver uke lar vi leserne bestemme hvilken destinasjon som skal testes neste gang. Sist uke var det liten tvil: Barcelona var lesernes favoritt - Roma, Bangkok og Praha fulgte langt etter. Ønsker du å være med å bestemme hvor testreisen går neste uke, kan du avgi stemme litt lengre ned på siden.

Spar penger på nett!

Forutsetningene for testen er enkle. Vi ønsker å komme oss fra Oslo til Barcelona på billigst mulig måte. Avreisedatoen er satt til torsdag 15. februar, med hjemkomst tre dager senere. Den reisende er en voksen, uten krav til annen luksus enn et sete på økonomiklasse.

Fra dyrest til billigst skiller godt og vel 1.000 kroner. Nettreisebyrået Mrjet.no gir best pris med belgiske Sabena for kr 2.732. Zolong.no følger etter med British Airways for kr 2.801. Merkelig nok skal British Airways selv ha 3.307 kroner for den eksakt samme reisen. Det til tross for at vi insisterer på at vi har fått et bedre tilbud et annet sted. – Da kan dere jo bestille der, svarte reisekonsulenten. Når forskjellen er såpass stor som 500 kroner, synes vi at den kommentaren fortjener betegnelsen "dagens tips".

Artikkelen fortsetter under annonsen

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her kan du sjekke de 17 tilbudene vi fikk til Barcelona.

Reisebyrå dyrest

Dyrest ut denne gangen er Ticket Reisebyrå, med SAS og Lufthansa via Frankfurt, til kr 3.773. Det synes vi er lite holdbart ettersom vi spesifikt ber om billigste pris. At SAS tilbyr tur-retur reise på samme tidspunkt for kr 3.147, gjør ikke saken bedre. Igjen oppfordrer vi reiselystne til å mase, mase og atter mase på reisekonsulentene. Etter å ha spurt noen ganger, faller prisen hos Bennett fra 4.195 til 3.450 kroner.

Braathens debuterer

15. februar går åpningsflighten for Braathens nye direkterute til Barcelona. Back-billettene til kr 3.547 er for lengst solgt ut, men er du kjapp kan du få være med på førstereisen. En minipris-billett koster kr 4.347. Braathens er per i dag eneste selskap som flyr direkte fra Oslo til Barcelona. Flyet går klokken 0810 og lander 1125.

- Dette er noe vi gleder oss veldig til. Vi kommer samtidig til å lansere et nytt utenlandskonsept, med forbedret service og ordentlig mat for både business- og økonomiklassen, forteller informasjonssjef Anne Grete Ellingsen. Den nye ruten vil bli markert før avgang på Gardermoen, og det ryktes også at det vanker en overraskelse på passasjerene.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.