Sjekk våre leiebiltips.
Sjekk våre leiebiltips.Vis mer

Billigst på fire hjul

Slik finner du leiebilen som passer deg.

Mange lar seg friste til å feriere med leiebil, og da vil man helst ha best mulig bil til færrest mulig kroner. Hvordan finner du den billigste leiebilen, og bør du alltid velge billigste alternativ? Her finner du våre råd om leiebil og hvordan du finne den over Internett.

Finn billigste tilbud

Flere tjenester på nettet hjelper deg å søke hos mange bilutleiefirmaer samtidig. Det sparer deg for mye arbeid i å lete hos hver enkelt leverandør. Best kjent er kanskje tjenesten til Expedia, en av verdens største og mest lovprisede reisenettsteder. Med deres verktøy kan du velge hvor du vil hente bilen (by), hvilke datoer du trenger den og hvilken type bil du vil leie (klasse). Deretter får du opp prisalternativer fra inntil 10 store bilutleiefirmaer. Avis, Budget og Hertz er blant selskapene du kan få oversikt over her.

Et annet nettsted, TravelNow, har en tilsvarende tjeneste som riktignok er litt mer tungrodd. Også her gjør du dine valg og får opp resultater fra flere selskaper samtidig.

Store prisvariasjoner

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Søkene på disse nettstedene viser at det er store variasjoner i pris. Jo større biler, jo større virker forskjellene å være. Hos Expedia viser vårt søk etter leiebil i Miami, Florida, at en bil i luksusklassen kan koste fra 2.587 til 3.520 kroner for en uke - nesten tusen kroner i forskjell. Dette er biler i samme klasse med like spesifikasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På mindre biler finner vi ikke like store prisforskjeller, men også her er det hundrelapper å hente når det er snakk om leie over mer enn ett par dager. For eksempel finner vi via TravelNow to likelydende leiebiler i Nice, som vil koste oss henholdsvis 1.518 og 1.168 for den samme uken. En prisforskjell på 350 kroner.

Kutt kostnader

De fleste store bilutleiefirmaene har både internasjonale og lokale sider der du kan finne tilbud på leiebil. Skal du leie i for eksempel Storbritannia, kan det lønne seg å gå inn på co.uk.-adressen fremfor å gå via søket på den norske eller internasjonale siden. På de lokale sidene finner du oversikt over spesialtilbud som du ikke vil finne ved å søke på vanlig vis.

Filialene som ligger på flyplassene betaler som regel avgifter for sin ideelle beliggenhet. Disse avgiftene skyves selvsagt over på kunden. Du kan med andre ord spare mye på å velge andre utleiere. I USA for eksempel, er det mange bilutleiefirmaer som organiserer shuttletransport fra flyplassene til bilparkene sine, for å spare disse avgiftene.

Leie hjemmefra?

De fleste har vel prøvd seg på leiebilmarkedet i ferien.
De fleste har vel prøvd seg på leiebilmarkedet i ferien. Vis mer

Skal du være helt sikker på å få den bilen du vil, når du vil, bør du leie på forhånd. Det kan også være greit å leie via norske reiseselskaper eller andre norske kontakter. I tilfelle noe skjer, har du da noen å forholde deg til som snakker samme språk.

Både i USA og Australia kan du spare tildels store penger ved å leie på stedet. Spesielt om du kommer dit i tider da lokal etterspørsel er lav. For eksempel på helligdager i USA. Mange steder kan du få gode tilbud hos mindre lokale firmaer. Det kan imidlertid være haker ved dette:

- Det tryggest å holde seg unna bakgårdsfirmaene, sa infosjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Stein Haakonsen, til DinSide i forbindelse med en sak om forsikring av leiebil.

Mer om leiebil


En ting må du ikke glemme når du leier bil i utlandet, og det er forsikring. Du blir nemlig ikke automatisk forsikret når du gjør en avtale om å leie bil i andre land. Unngå fellene og sjekk hvilke forsikringer du trenger.

 • Forsikring ved bruk av leiebil
 • .

 • Trygg i leiebil? Se våre fem tips her.

 • Liten skrift... Dette bør du sjekke.
 • LINKER

 • Expedia

 • TravelNow

 • Avis

 • Budget

 • Hertz

 • Thrifty

 • Europcar

 • Holidayautos
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.