Billigst billett jorda rundt

PRISTEST: Ungdomsbyrået er billigst på jorda-rundt-billettene, men nettreisebyrået gir deg mest for pengene viser DinSides prisundersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sydney og Australia står på manges ønskeliste. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirst van Hoegee
Sydney og Australia står på manges ønskeliste. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirst van Hoegee Vis mer

Billigst billett jorda rundt

  1. Billigst jorda rundt


Mange har en Vasco da Gama eller en Marco Polo i seg som gjerne vil realiseres. En rekke selskaper tilbyr pakker for spirende jorden-rundt entusiaster.

Action-ferie

DinSide la opp en rute og sjekket prisene hos seks leverandører.

Oslo - København – Mumbay (India) - Singapore - Bangkok - Sydney - Los Angeles - t/r Las Vegas - New York - København – Oslo:

Vi forespeilet oss følgende opplevelser: I Goa i India er det raveparties og fullmånefester. Anjuna er rave-hovedstaden, og fullmånefestene foregår på Anjuna Beach. Holi, den fargerike festen som markerer begynnelsen på våren i Nord-India, legger vi også inn. I Thailand feirer vi nyttår, Songkran, 12.-15. april; det blir fire dager med opptog, skjønnhetskonkurranser og tradisjonell thailandsk mat. Bangkok, populær blant japanere som vil ha billig fest, besøker vi også. I Sydney handler det om klubber med kjente DJs og band. I Las Vegas, Nevada, verdens underholdnings-hovedstad, vil vi ha gambling, natteliv, konserter og giftemål levert på timen. Før vi reiser hjem, får vi med oss party og budsjett-shopping i New York:

SE PRISENE: Billigst jorda-rundt

Fra billigst til dyrest

Det beste tilbudet var det studentreisebyrået STA Travel som kom med. 17.450 kroner koster STA Travel-billetten. Konkurrenten Kilroy Travels' billett kostet 2.800 kroner mer. Mest for pengene får du likevel hos Ebookers. De foreslo en billett med en sju ekstra opphold i ulike byer på strekningen, og for denne billetten må du ut med 19.856 kroner.

Disse spurte vi

Ebookers
Bergh-Hansen
STA Travel
Kilroy Travels
World Wide adventures
Globetrotter

Betingelser

BANGKOK: Grand Palace, et av mange flotte attraksjoner i Bangkok. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
BANGKOK: Grand Palace, et av mange flotte attraksjoner i Bangkok. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer


Før du starter planleggingen bør du kjøpe globus. De fleste billetter krever nemlig at du velger en retning, altså øst eller vest, og holder deg til denne under reisen. Det betyr at du må planlegge rekkefølgen på reisemålene du ønsker å se nøye. Du kan eksempelvis ikke fly fra Oslo til Bangkok og så til Delhi. Noen er mindre strenge på dette men det blir til gjengjeld betydelig dyrere. Husk å sjekk betingelsene på din billett. Husk også at det er verst å reise østover i forhold til å bli plaget av jetlag.

Har du først bestemt deg for en retning øst eller vest, er det fullt mulig å krysse ekvator flere ganger. En restriksjon som gjelder de aller fleste billetter er at du kun kan legge opp en stopp per by på reisen. Du kan altså ikke reise fra Bangkok til Kuala Lumpur og så tilbake til Bangkok igjen.

Det er ikke nødvendig å fly hele tiden. I hvert fall ikke fra by til by. Flere steder kan reisen mellom to byer være interessant i seg selv. Med en jorda-rundt billett kan du legge opp en reiserute hvor du flyr inn til en by men flyr ut av en annen. Eksempelvis kan det hende du ønsker å se New York og Los Angeles, men har et brennende ønske om å kjøre bil mellom de to storbyene. Du hopper da over flyturen mellom New York og LA og ’mister’ dermed heller ikke et stopp på ruten.

Studentbilletter?

Din mening:

Drømmer du om jorda-rundt-reise? (Avsluttet)
Ja(91%) 1239
Kanskje(5%) 65
Nei(4%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hovedregelen for studentbilletter er at du må være student under 33 år eller ungdom under 26. Studentbilletter blir i vår test faktisk ikke stort billigere enn andre billetter. Den største fordelen med disse billettene er stor fleksibilitet, og at du kan kombinere flere ulike flyselskap. Gyldighet er i alle tilfeller et år, og du har mulighet til å endre datoer og destinasjoner i billetten underveis mot et gebyr.

DinSide følger reisemarkedet og gir deg oversikten over hvor du kan kjøpe de billigste restplassene. På restplassoversikten kan du finne de ledige restplassene. Du kan også bestille restplassvarsling på SMS.

Mer om langreiser

Slik holder du deg på veien
Byttet bil mot friår
Virkelig ut på tur
Drømmejobb blant løvene


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!