Billigflyoversikten

13 flyselskap flyr deg til 42 europeiske destinasjoner til priser fra 178 kroner hver vei. Her er selskapene, destinasjonene og prisene.

Billigflyoversikten


Vi har kartlagt billigflyselskapanes tilbud med tanke på reisemål og priser, for sommeren. Vi har funnet til sammen 13 selskap som er rendyrkede lavprisselskaper, eller som er mer ordinære ruteflyselskap men som kan tilby flypriser som absolutt er konkurransedyktige med lavprisselskapenes priser, om du greier å slå kloa i de billigste billettene.

Vi har samlet alle rutetilbudene og de laveste tilgjengelige prisene, i denne artikkelen. Vi har også sortert reisetilbudet etter avgangsflyplasser; klikk deg inn på din aktuelle flyplass i boksen til høyre. For faktainformasjon om de enkelte flyselskapene, og nettadresser for prissøk eller billettbestilling, klikk deg inn på denne artikkelen.

Samarbeid og sammenslåinger

Konkurransen skjerpes mellom både tradisjonelle flyselskap og billigflyselskapene, og billigflyselskapene seg i mellom. Noen velger å slå seg sammen for å stå sterkere mot de øvrige konkurrentene - som SAS og Braathens - og andre velger en løsere form for partnerskap for å øke rutetilbudet og dermed også bedre muligheten til å øke passasjertallet - som Sterling og Norwegian og Sterling og Flynordic.

De sistnevnte konstellasjonene medfører at selskapene kjøper seteplass hos hverandre, og selger setene videre til sine kunder. Dette gjør at du kan finne billetter til den samme flyvningen, til forskjellige priser hos de forskjellige selskapene. Eksempelvis kan du finne den billigste billetten Oslo-Alicante hos Norwegian, selv om det er Sterling som flyr på strekningen. Du kan altså spare atskillige hundrelapper på den samme flyreisen, om du tar deg tid til å sjekke prisene hos begge disse selskapene før du bestiller.

Billigtips

Slik finner du den billigste flybilletten:

  1. Sjekk prisene hos alle selskapene som flyr dit du skal.
  2. Husk at du ikke trenger å fly/kjøpe billett hos samme selskap tur-retur. Du betaler hver vei, og får ikke billetten billigere selv om du kjøper tur og retur hos samme aktør. Det kan tvert imot lønne seg å bestille utreise hos et selskap og retur hos et annet. Sjekk enveisprisene og velg det billigste.
  3. Kjøp god til i forveien; da har du størst mulighet til å finne de billigste billettene.
  4. Sjekk også prisene hos nettreisebyråene, men merk at de gjerne gir deg priser med samme selskap tur og retur - sjekk at du ikke går glipp at en evt. gevinst ved å velge forskjellige selskap på utreise og retur.
  5. Vær fleksibel med tanke på avreisedag og tidspunkt på døgnet. De aller billigste billettene er selvsagt å finne på dager da etterspørselen ikke er størst; dvs. at det er mer sannsynlig å finne en billig billett for en avgang en mandag heller enn en søndag, og det er mer sannsynlig at du finner en billig billett om du kan reise tidlig fredag morgen, enn om du vil dra først fredag ettermiddag.
  6. Vær oppmerksom på kampanjer. Både ruteflyselskapene og lavprisflyselskapene kjører kampanjer med ekstra billige billetter fra tid til annen. Følg med på kampanjetilbudene, og slå til som en av de første.

Medaljens bakside

Dersom du bestemmer deg for å gå for et lavprisflyselskap, så husk å sjekke hvilken flyplass det egentlig er du kommer til; lavprisselskapene flyr gjerne til flyplasser som ligger litt utenfor de store byene, fordi dette er billigere for lavprisselskapene. Spørsmålet er selvsagt om dette blir like billig for deg, ettersom du må komme deg fra flyplassen som kanskje ligger flere mil utenfor byen, og inn til sentrum. Av denne grunn lønner det seg å samholde priser og flyplassfakta med alle selskapene som flyr dit du skal; kanskje er det et annet selskap som lander nærmere destinasjonen din, og som kanskje ikke blir mye dyrere når du har inkludert utgifter til transfer.

Dersom du skal reise med barn, så husk også at flyselskapene kan ha varierende aldersgrenser for hva som er barn og når du må begynne å betale fullpris for barnet ditt. Det varierer også hvor mye rabatt som tilkjennes barna.

Klikk her for å lese mer om barnerabatter, i artikkelen Enorme rabattforskjeller for familier.