Billigfly fra Gardermoen

I mars åpner Sterling nye lavprisruter fra Gardermoen. Prisene begynner på 998 kroner t/r København, Malaga og Alicante.

Administrerende direktør i Sterling, Johnni Overbye,  informerte om billigflyplanene fra Gardermoen.
Administrerende direktør i Sterling, Johnni Overbye, informerte om billigflyplanene fra Gardermoen.Vis mer

SAS har lenge vært enerådende på strekningen Oslo- København. Fra og med 11. mars er er det slutt på monopolet. Da starter Sterling opp sine ruteflyvninger, til en langt lavere pris enn SAS kan tilby. I tillegg til direkteflyvninger til Syd-Europa.

Premiærer i mars

Det var en tydelig stolt administrerende direktør i Sterling, Johnni Overbye, som onsdag kunne informere norsk og for anledningen innflydd dansk presse, om de nye rutene. Ikke minst var han stolt over at de hadde greid å holde de nye rutene hemmelig så lenge. I mars er det duket for premiæreflyvninger. Billigrutene til Malaga og Alicante åpnes henholdsvis 9. og 10. mars - og Københavnruten åpnes 11. mars. Billettsalget starter nå, 7. februar, og du vil kunne kjøpe billetter via telefon eller Internett.

København for under halve prisen

For en rabattert billett med SAS Oslo-København må du ut med 2.266 kroner - og denne har begrensninger i utreise- og hjemreisedager. Fullpris med SAS på samme strekning koster i dag 5.566 kroner. Sterling tar 998 kroner for den billigste billetten. Makspris med det Fred. Olsen-eide selskapet blir 3.598 - og da har du full fleksibilitet med tanke på avbestilling og ombooking.

Adm. dir. Overbye sier målet ikke er å ta opp konkurransen med SAS, men at de heller ønsker å være et supplement til de prisbevisste kundene.

- Vi har ingen ide og tanker om å skubbe SAS ut av markedet, vi trives godt som lillebror, sa Overbye på pressekonferansen onsdag formiddag.

Likevel påpeker han at selskapet forventer at SAS kommer med nye, lavere priser på strekningen.

Tre daglige til Køben, tre ukentlige til Sør-Europa

Sterlingfly med mannskap poserte for pressen på Gardermoen.
Sterlingfly med mannskap poserte for pressen på Gardermoen. Vis mer

Sterling vil ha tre daglige avganger hver vei mellom Oslo og København mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdager er det to avganger hver vei. Det vil være avganger morgen, middag og kveld; For eksempel vil det mandager være avganger fra Oslo 07:30, 11:30 og 18:10, og retur fra København vil være 09:30, 16:10 og 20:10. Flyr du til København åpner Sterlings øvrige rutenett seg. I sommerhalvåret flyr selskapet til Barcelona, Palma de Mallorca, Malaga, Alicante, Nice, Roma og Kreta.

Det blir i tillegg en ukentlig direkteflyvning til Malaga - som går ut lørdag morgen og returnerer lørdag kveld. Til Alicante blir det to ukentlige flyvninger - hver onsdag og søndag. Her flyr Braathens direkte fra Gardermoen i dag.

Prisene

Sterling operer med tre prisklasser. Felles for alle er at du kan reise ut og tilbake på samme dag for den samme lave prisen. Prisene er de samme for alle de tre direkterutene fra Oslo. Du vil også kunne kjøpe rimelige enveisbilletter, ifølge adm. dir. Overbye.

Absolutt billigst er budget-billettene, som starter på 998 kroner t/r. Selskapet garanterer at det vil være minst ti seter på alle fly som selges til denne prisen. Med den lave prisen ønsker de å belønne de som booker tidlig, som de skryter fint av. Etterhvert som billettene selges, økes prisene gradvis med en hundrelapp for hvert trinn, opp til 1.698 kroner. Budget-billetten kan ikke endres.

I tillegg selges flex-billetter, som er priset fra 1.798 til 2.498 kroner t/r. Her kan du foreta endringer, men mot et gebyr. Med en full flex billett har du som navnet indikerer, full fleksibilitet uten gebyr. Denne billettypen koster fra 2.598 til 3.598 t/r.

Lavpris med service

Sterling er mest kjent som et charterflyselskap. I tillegg satser de altså på enkelte ruteflyvninger fra Skandinavia til Syd-Europa. De presenterer seg selv som Skandinavias første lavpris ruteflyselskap, og hevder at de i tillegg har fokus på service og kvalitet - noe overraskende for de som har reist på lavpris, og som har innfunnet seg med at lavpris betyr lavere servicenivå.

På Sterlings lavpris ruteflyvninger er det ingen gardiner som skiller første og andre klasse. Her sitter alle blandet - om du betaler 998 eller 3.598 kroner for turen. I motsetning til lavprisselskapet Ryanair, vil du få servert et enkelt måltid på alle Sterlings flyvninger. Drikken må du imidlertid betale selv.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.