<b>NY PARKERING PÅ TORP:</b> - Vi skal ligge 20 prosent under EuroPark i pris, lover Petter Lingelem i TP365. Foto: TP365
NY PARKERING PÅ TORP: - Vi skal ligge 20 prosent under EuroPark i pris, lover Petter Lingelem i TP365. Foto: TP365Vis mer

Billigere parkering på Torp

EuroPark får konkurranse på Torp.

Det har lenge vært forsøkt å etablere en konkurrerende parkering til EuroPark, på Sandefjord Lufthavn Torp. I dag kan TP365, som den nye parkeringen heter, endelig åpne portene.

– Vi representerer grunneierne som eide grunnen som Torp er bygget på, og vi har jobbet i 16 år for å lage en parkering der. Og nå har vi endelig fått det til, sier Torger Lingelem, styreleder i Torp Parkering 1 AS og TP365.

– Vil komme kundene til gode

– Det var fullstendig kaos på parkering her for noen år siden, da stod folk i grøfter og på jorder og overalt, fordi det var fullt.

TP365 har åpnet portene for kundene i dag, og vi ha en offisiell åpning onsdag denne uken.

– Vi har 830 parkeringsplasser på et flott bevoktet parkeringsområde, og vi har laget et bredt gangfelt inn til terminalen, det tar et par minutter å gå, sier Lingelem.

Hittil har EuroPark vært enerådende på Torp, noe som har materialisert seg i at Torp sammen med Rygge er noen av de dyreste flyplassene å parkere på.

– At vi endelig får åpne, vil komme kundene til gode, prisene kommer til å ligge under EuroParks priser. EuroPark har sommerpriser på 390 kroner per uke. Vi starter opp med et åpningstilbud på 299 kroner per uke, sier Lingelem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor lenge vil åpningstilbudet vare?

– Vi har ikke tidsfestet det, men vi ønsker jo å få best mulig belegg.

– Men vi kommer alltid til å ligge litt under EuroPark i pris. Vi har som målsetting å tilby trygg og rimelig parkering for våre kunder. Vi kommer helt sikkert til å ligge 20 prosent under EuroPark, sier Lingelem til DinSide.

Endelig

– Nå er det sterke krefter her som har jobbet for å ikke få konkurranse, og som nok ikke liker at vi har fått det til. Vi er grunneierne, som har avgitt grunn til flyplassen i alle år, og nå skal vi endelig få drive forretningsvirksomhet her, vi også, sier Lingelem til DinSide.

– Torp har hatt en god økonomi i alle år, vi har tro på at flyplassen kommer til å få flere destinasjoner, og at den har et godt fundament til å vokse, sier Lingelem.

– Har ikke noe med vår drift å gjøre

– Vi mener at vi har et veldig godt tilbud til de reisende, vi har utøket vår kapasitet på flyplassen, så sånn sett har ikke dette noe med vår drift å gjøre, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp til DinSide.

– Vi mener at konkurranse er sunt, men vi har den fordelen at våre parkeringsplasser ligger nært inntil terminalen, slik at det ikke blir noen gå-avstand for de reisende, sier Kleive-Mathisen videre.

Parkeringspriser (Dette er kampanjepriser for begge parkeringstjenestene)
Parkeringsanlegg1 uke2 uker3 uker
EuroPark390600850
TP365299499649
EuroParks sommerpriser varer i perioden 15. juni - 15. august