Billigere nå enn i 1998

Vi vil ha lavprisbilletter - det viser tall fra Avinor. Også DinSides lesere er samstemte i sitt førstekrav: Billige billetter.

Konkurranse = Billigbilletter

  1. Billigere nå enn i 1998


Realprisene på flyreiser første del av 2004 har ligget under nivået fra oktober 1998. Billettprisene på flyreiser har steget mindre fra 98 til 04 enn veksten i den generelle konsumprisindeksen, på grunn av de kraftige prisfallene vi har sett etter fjerning av flyavgifter og Norwegians inntreden i markedet.

Økt tilbud, lavere priser, flere reisende

Tall fra Avinor kan også underbygge at konkurranse har effekt. I årets første fire måneder har åtte prosent flere passasjerer fløyet i og til/fra Norge enn i samme periode året før. Veksten innenlands begynte i mai i fjor.

- Veksten i antall flybevegelser innenlands begynte i mai i fjor, slik at vi nå har hatt vekst uavbrutt i et helt år, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i en pressemelding fra Avinor.

Vi vil ha lave priser

DinSide spurte leserne denne uken; hva er viktigst når du kjøper flybilletter? Svaret er rungende klart: Våre lesere ser først på pris. Så følger service og reisetid langt bak med like få stemmer (resultatet slik det står i skrivende stund.) Avstemningen finner du her.