Billigere med rutefly

Midt i fellesferien kan barnefamilien like godt velge rutefly som charter.

Med barnerabatter kommer rutefly billigere ut enn charter til Spania i juli.
Foto: Geir Christensen Foto: Geir Christensen
Med barnerabatter kommer rutefly billigere ut enn charter til Spania i juli.
Foto: Geir Christensen Foto: Geir Christensen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Charterselskapene er barnefamilienes førstevalg når de skal på langtur utenlands. Som regel er charter også en prisvinner om du kan reise utenom høysesongen. Vår prisundersøkelse viser imidlertid at du kan spare tusenlapper på å sjekke prisene hos vanlige rutefly før du vender nesen mot Sydens sommervarme i den heteste ferietiden.

Kjernefamilien på fellesferie

Vi har tatt utgangspunkt i en typisk kjernefamilie. Mor og far er over 26 og ferdige med studentlivet. Barna er tre og sju. Det vil si at de kommer i kategorien barn hos alle leverandører som eventuelt gir barnerabatter. Denne familien er av det selvstendige slaget – de vil kun kjøpe reise tur-retur. Overnatting ordner de på egenhånd.

De har valgt seg en spansk ferieklassiker, Costa del Sol i Spania, og vil reise fra Oslo og være der to uker i juli. Til Malaga på Costa del Sol går det turer både med Saga, Ving og Star Tour. Det er også enkelt å komme seg dit med de forskjellige ruteflyselskapene. Det er blitt vanlig at charteroperatørene i tillegg til sine pakkereiser, selger flyturer. Derfor er det greit å sammenligne prisene til dette reisemålet. For flyredde er det greit å vite at det også er mulig å ta tog til Spania.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn er tungen på vektskålen

Baby flyr langt billigere enn større søsken. 250 kroner koster det å ta med junior under to på charterfly.
Foto: Gry Sagen Erni Foto: Gry Sagen Erni
Baby flyr langt billigere enn større søsken. 250 kroner koster det å ta med junior under to på charterfly.
Foto: Gry Sagen Erni Foto: Gry Sagen Erni Vis mer

Velger du riktig, viser vår undersøkelse at det er penger å spare på flyreisen for en familie på fire. Charterselskapenes prislister viser at juli er den dyreste sommermåneden. Er du avhengig av at ferien både starter og stopper i juli, betaler du i underkant av 3.700 per person med charterfly tur/retur Oslo-Malaga. (Priser for to uker.)

Med rutefly koster det omkring det samme eller litt mer for en voksen. Men her får barna rabatter som du kan se langt etter på charterflyene. Riktignok slipper du unna med 250 kroner for unger under 2 år, men eldre barn betaler full pris på charterflyet. Hos ruteflyselskapene er reglene litt varierende. De under tolv kan du være sikker på får barnebillett. Barnebilletter kan i visse tilfeller gjelde barn helt opp til 17 år. Og når barnerabatten slår til, kommer ruteflyenes priser godt ut.

Spar tusenlapper

Rutefly og charterfly er ikke helt det samme, både på godt og vondt. Det er derfor ikke bare pris som vil være avgjørende for hva som er riktig valg for deg. Mer om fordeler og ulemper med de to finner du her.

Selv om det nok nå er litt i seneste laget å sikre seg flyseter for en hel familie til Spania, viser vår undersøkelse at du kan spare gode penger på å sjekke rundt før du bestiller. Med rutefly kan denne familien reise til Malaga og tilbake for priser fra 12.770 kroner, inkludert flyskatter. Dyrest ut kommer charterselskapene som alle runder 14.500 kroner for flybilletter til samme sted. Fra dyreste til billigste alternativ er det en differanse på 2.010 kroner. Velkomne kroner å ta med i reisekassen for en familie på tur. Er det kun billettkronene som teller, eller føler du mer for å reise langs bakken? Interrailbilletter for hele familien blir billigere enn flybilletter. Hele prisoversikten med charter, rutefly, tog og buss finner du her.

Mer om familieferie og reiser med barn finner du her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.