Billigere med charterfly enn med rutefly

To voksne kan spare over 5.000 kroner på flybilletten til sol og varme, ved å velge riktig flyselskap.

<b>FLY BILLIG?</b> Vi har sjekket prisene på flybilletter til populære sol og bad-destinasjoner. Charterselskapene er billigst i seks av sju tilfeller.  Foto: Kristin Sørdal/Flyselskapene
FLY BILLIG? Vi har sjekket prisene på flybilletter til populære sol og bad-destinasjoner. Charterselskapene er billigst i seks av sju tilfeller. Foto: Kristin Sørdal/FlyselskapeneVis mer

Ruteflyselskapene utvider stadig med flere destinasjoner til det som lenge har vært charterselskapenes enemarker, men hva skal du egentlig velge?

Vi har sjekket prisene på flyreiser til Gran Canaria og Tenerife, som er to av de mest populære sol-destinasjonene i vinterhalvåret.

Og prisforskjellene er betydelige: To voksne må i verste fall ut med over 5.000 kroner ekstra om de velger dyreste transportør.

    Priseksempel fra pristesten, for to voksne til Gran Canaria i juleferien:
    Billigst: Apollo: 8996 kroner
    Dyrest: Norwegian: 14.006
    Prisdifferansen er på 5.010 kroner - eller 36 prosent

Du kan se alle prisene i tabellene nedenfor.

Klikk her for å sjekke skoleferiene 2011/2012 i ditt fylke

Vi har sjekket priser for flyreiser med tre charterselskaper og to ruteflyselskaper. I seks av sju tilfeller er charterselskapene det billigste valget. I fire av sju tilfeller er ruteflyselskapene det dyreste valget, og i de resterende tre tilfellene er charterselskapene det dyreste valget.

Her er prisene

Alle prisene er totalpris for to voksne, med innsjekket bagasje i tillegg til håndbagasje.

Merknad: Prisene er innhentet 10. og 11. november 2011. Vi tar forbehold om feil og endringer i priser og tilgjangelighet. Norwegian-prisen er inkludert ett kolli bagasje per person på tur-retur (i tillegg til håndbagasjen). Alle reisene er med utreise Oslo Gardermoen, og til Gran Canaria. *Apollo og SAS har ikke utreise 20. juni, men flyr kun på lørdager. Utreise er 23. juni, retur er 30. juni.
Merknad: Prisene er innhentet 10. og 11. november 2011. Vi tar forbehold om feil og endringer i priser og tilgjangelighet. Norwegian-prisen er inkludert ett kolli bagasje per person på tur-retur (i tillegg til håndbagasjen). Alle reisene er med utreise Oslo Gardermoen, og til Gran Canaria. *Apollo og SAS har ikke utreise 20. juni, men flyr kun på lørdager. Utreise er 23. juni, retur er 30. juni. Vis mer


Vi har ikke tatt med priser for reiser til Tenerife sommeren 2012, da dette reisemålet ikke er tilgjengelig for salg hos flere av aktørene.

Merknad: Prisene er innhentet 11. november 2011. Vi tar forbehold om feil og endringer i priser og tilgjangelighet. Norwegian-prisen er inkludert ett kolli bagasje per person på tur-retur (i tillegg til håndbagasjen). Alle reisene er med utreise Oslo Gardermoen, og til Tenerife. *SAS flyr ikke direkte til Tenerife, og regnes dernmed ikke med i prissammenlikningen på jakt etter billigst/dyrest. Prisene i parentes for SAS er for reise med inntil tre mellomlandinger, på datoer rundt tidspunktet for de øvrige.
Merknad: Prisene er innhentet 11. november 2011. Vi tar forbehold om feil og endringer i priser og tilgjangelighet. Norwegian-prisen er inkludert ett kolli bagasje per person på tur-retur (i tillegg til håndbagasjen). Alle reisene er med utreise Oslo Gardermoen, og til Tenerife. *SAS flyr ikke direkte til Tenerife, og regnes dernmed ikke med i prissammenlikningen på jakt etter billigst/dyrest. Prisene i parentes for SAS er for reise med inntil tre mellomlandinger, på datoer rundt tidspunktet for de øvrige. Vis mer


Om pristesten

Vi har sjekket flyprisene til populære Syden-destinasjoner hvor du også kan fly med rutefly. Alle charterselskapene i denne pristesten tilbyr altså kun fly-billetter, i tillegg til de ordinære pakkereisene.

Dersom du kjøper en flybillett med et av charterselskapene, er bagasje inkludert. Her kan detaljene rundt akkurat hvor mye bagasje du kan ha med deg variere, alt ettersom hvilket flyselskap du flyr med på den aktuelle reisen. Men du kan alltid ha med deg håndbagasje og et visst antall kilo sendt bagasje. Også SAS inkluderer bagasje i flybilletten. For å få sammenliknbare priser, har vi lagt til prisen for ett kolli bagasje tur-retur per person på billettprisen til Norwegian.

Vi har sjekket prisene på reiser i juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien. Du kan sjekke når skoleferiene er i ditt fylke, i vår skoleferieoversikt. Husk imidlertid å sjekke skoleruta på din skole, før du handler.