Billigere ferie neste år!

Som ivrig Hellasfarer skal du bare lene deg tilbake. Kampen mellom de fire store charterarrangørene kommer alle grekofile til gode!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år var det uten tvil en overkapasitet på Hellasreiser fra Norge. Hovedårsaken var Hellasspesialisten Apollos inntreden på markedet. Foran neste år kvesser konkurrentene
klørne ytterligere!

Overkapasitet i år

Gled deg! Dette blir billigere!
Gled deg! Dette blir billigere! Vis mer

Allerede i 8827>vår kunne vi melde om at årets sommer i Hellas kom til å bli svært billig for deg som var en smart kunde hos reiseselskapene. Apollos inntreden på markedet sporet alle de andre byråene til å øke antall reiser til Hellas i håp om at Apollo ikke skulle få tak på disse markedsandelene. Markedet druknet i Hellasreiser og prisene ble dumpet.

Enda biligere neste år

Gladnyheten for deg som er glad i Hellas er at det etter all sannsynlighet blir enda billigere neste år. Et flertall av operatørene vi har snakket med forteller at de vil øke kapasiteten ytterligere til neste sommer! Ergo kan vi gå ut fra at priskrigen vil fortsette.

Apollo øker med ti prosent

Avdelingsleder hos Apollo, Runar J.S. Glørud, kan fortelle at Apollo øker volumet til Hellas med ca. ti prosent. Selskapet vil sette opp flere fly til de greske øyene, også fra flere av regionsflyplassene. Glørud forteller at de vil fortsette med sin prisstrategi, nemlig å ligge under alle de andre Hellasarrangørene i pris.

Star Tour og Saga øker også

Administrerende direktør hos Star Tour, Frode Hansen, forteller at Star også vil øke antall plasser til Hellas i 2001. Samme melding kommer fra Markedssjef Siri Thoresen hos Saga Solreiser. Disse selskapene mener også at dette med all sannsynlighet vil bety lavere priser for de reisende. Informasjonskonsulent Andreas Askeland hos Ving vil enda ikke gå ut med hvilken Hellaskapasitet Ving legger opp til i 2001 – men det ville forbause oss stort om ikke også Ving vil kjempe for å beholde sine markedsandeler på ett av nordmenns absolutte favorittreisemål.

Over 1 million nordmenn på charter i 2001

I 2001 beregner Star Tour at mer enn en million nordmenn vil reise på charterferie. Det betyr at det totale antall charterreisende har økt med over 40 prosent siden 1997. Hovedsakelig skyldes dette fetere lommebøker, dårlig sommervær og ikke minst innføringen av to nye feriedager fra neste år.

Billig reise?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.