Billigere enn billigst

Reis nå, billigere har det aldri vært på denne tiden av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sleng bagasjen på flyet og plask ut i det hete Middelhavet. Nå er det i alle fall billig. Illustrasjonsfoto: Karine Heggholmen
Sleng bagasjen på flyet og plask ut i det hete Middelhavet. Nå er det i alle fall billig. Illustrasjonsfoto: Karine Heggholmen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det er etterslepet etter 11. september som gjør at vi har så mye ledig nå, og dermed blir prisene lave, forteller Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

- Planene for sommeren 2002 var lagt allerede i 2001, og vi valgte å ikke kutte, selv om vi var usikre på hvordan bestillingene ville bli, fortsetter Petersson, mens hun selvsagt anbefaler reisende å gripe muligheten nå, når prisene er lave og temperaturen i ferielandene er høy.

Så lenge DinSide Reise har fulgt restplassprisene og chartertilbudene, har vi aldri sett så lave priser.

 • Følg med selv ved hjelp av vårt restplassøk, hvor du også kan bestille meldinger via SMS.
 • Billig fly

  Fra 700 kroner kan du faktisk fly til Spania og andre velkjente syden-destinasjoner. Men vær klar over at august er ferietid for mange store land i Europa. Det betyr at du må konkurrere om hotellrommene med horder av spanjoler, franskmenn, tyskere, italienere og engelskmenn. Vær derfor obs på at du kanskje må jobbe litt for å finne rom. Disse reisene er imidlertid en gylden mulighet for deg som har leilighet i Syden, eller kjenner noen du kan låne/leie/bo hos. Alternativt kan du kaste kofferten i en leiebil og søke til steder lenger unna flyplasser og masseturisme.

 • Sjekk superpriser med fly.
 • Tak over hodet

  Er du redd for at det kan bli vanskelig å finne hotell, får du reiser med hotell for omkring 2.000 kroner og oppover i dagene fremover.

 • Lavpris med hotell
 • Merk deg imidlertid hva det vil si å reise på chartertur med uspesifisert hotell:

  - Det er trangt om plassen rundt Middelhavet nå, så husk at reiser du uspesifisert kan du regne med at det virkelig er uspesifisert, advarer Lena Petersson hos Star Tour.

  Det vil si at du risikerer at alle advarslene i forbindelse med uspesifiserte reiser går i oppfyllelse.

  Andre alternativer?

  Og hva med å reise fra Sverige? Tross forskjellen mellom norske og svenske kroner er det ikke noe stort poeng akkurat nå. Svenskene kan ikke matche de norske prisene. Vil du likevel sjekke forholdene, benytter du restplassøket, og velger å få med reiser fra utlandet.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.