Billige og bra vinhoteller i Europa

Drømmer du om en ferie der edle vindråper er i fokus, er kanskje et av disse å anbefale?

Er du glad i vin? Kanskje til og med ganske opptatt av temaet? Hvis du er den som finleser vinanmeldernes anbefalinger og bruker tid på å finne frem til vinen som passer perfekt til retten du skal servere i middagsselskapet, da har du sikkert drømt om en ferie på et vinhotell eller en vingård. Kanskje har du allerede vært på et slikt sted?

Bli en vinkjenner på 1-2-3

Uansett, det kryr av vingårder som tar imot gjester. I denne artikkelen tar vi for oss Europa, og har funnet frem til fem billige og bra vinhoteller som er anbefalt av The Sunday Times' eksperter:

Den vakreste vinferien får du i Dourodalen i Portugal

 Foto: Finca Malvasia
Foto: Finca Malvasia Vis mer


Finca Malvasia, La Geria, Lanzarote
I La Geria-regionen, omtrent midt i sentrum av Kanariøya Lanzarote, produseres en spesiell søtvin. Finca Malvasia er en lite familiedrevet vingård der gjestene kan smake, besøke vingårder i nabolaget eller bare slappe av ved bassenget. Stranden ligger bare seks kilometer unna. Vingården har bare fire leiligheter, så du bør bestille i god tid.

På nett: Finca Malvasia
Pris: Fra rundt 900 kroner per natt for leilighet til to personer.

 Foto: Les Jardins de Saint Benoît
Foto: Les Jardins de Saint Benoît Vis mer


Les Jardins de Saint Benoît, Languedoc-Roussillon, Frankrike
Denne vingården er spesielt familievennlig. Gjester bor i leiligheter eller egne hus. Her er det svømmebasseng, tennisbaner, en barneklubb, spa og masse aktiviteter å bli med på. Når du har smakt deg gjennom stedets egne viner, kan du besøke noen av de mange andre vingårdene i regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Les Jardins de Saint Benoît
Pris: Vin og spapakke fra 420 euro per person for to overnattinger med frokost og treretters middag med vin, vinsmaking og to behandlinger i spaet. (Det finnes billigere pakker, også)

 Foto: Casa del Grivò
Foto: Casa del Grivò Vis mer


Casa del Grivò, Italia
Helt på grensen til Slovenia ligger denne vingården som drives av ekteparet Costalunga. Her er vinen økologisk, maten økologisk, tempoet rolig og opplevelsen autentisk. Det er bare fire gjesterom her, så bestill i god tid.

På nett: Casa del Grivò
Pris: 35 euro per person for b&b, 60 euro per person med middag inkludert

 Foto: Hotel Viura
Foto: Hotel Viura Vis mer


Hotel Viura, Rioja, Spania
Vinregionen Rioja er verdenskjent for sin rødvin. Dette spesielle og moderne vinhotellet med 33 rom ligger i Villabuena de Álava in Rioja Alavesa, bare en ti minutters biltur unna kjente vinkjellere som Ysios og Marqués de Riscal. Du kan faktisk låne sykler på hotellet og sykle rundt til forsjellige vingårder.

På nett: Hotel Viura
Pris: Fra 99 euro per natt i dobbeltrom

 Foto: Capofaro Hotel
Foto: Capofaro Hotel Vis mer


Capofaro Hotel, Salina, Italia
Malvasiadruer har blitt dyrket på vulkanøyene som ligger mellom Sicilia og Napoli i mer en 2000 år. Denne vingården på øya Salina har en praktfull utsikt mot naboøya Stromboli og den aktive vulkanen der. De 20 rommene er moderne, og har fantastisk havutsikt. Det arrangeres kokkekurs på hotellet. Det går ferger til Salina fra Sicilia og Napoli.

På nett: Capofaro Hotel
Pris: Fra 150 euro per natt i dobbeltrom