Billig USA-ferie

Vi har sjekket flyprisene Oslo-New York hos 20 reisebyråer. Spar 2.886 kroner på å handle flybilletten på riktig sted.>> PRISER: Dette koster New York-turen


Dollaren er rekordlav, og det kan være et gunstig tidspunkt for å endelig sette den store amerikareisen ut i livet. Dollaren har aldri vært så lite verdt i kroner som den er nå, og ifølge økonomieksperter skal den ytterligere ned. Ifølge Nordea og DinSide Reises valutakalkulator, koster det 6,24 kroner for 1 dollar i dag (kurs 9. mai 2006).

Prisforskjeller

Du får mange dollar og mye USA-moro for pengene dine om du reiser nå. Vi har sjekket flyprisene Oslo-New York i begynnelsen av juni, og prisforskjellene er store. Den dyreste billetten er det Continental Airlines som tilbyr. De skal ha 1.013 dollar, eller cirka 6.384 kroner for en tur-retur billett Oslo-New York. Så skal det også sies til Continentals fordel at dette er den eneste muligheten vi har til å komme oss over Atlanterhavet uten å måtte mellomlande underveis. Billigste billett er det KLM som tilbyr. De skal ha 3.498 kroner for en tur-retur billett, men da må du mellomlande i Amsterdam.

Du kan altså spare 2.886 kroner på å handle flybilletten på riktig sted.

Det er alt i alt godt med muligheter for å få seg en rimelig flybillett til New York. Våre prefererte reisedager var onsdag 7. juni til søndag 11. juni. Av de billigste reisene hos de 20 reisebyråene vi har prissjekket i denne sammenhengen, hadde hele 15 av reiseselskapet tur-retur billetter under 4.000 kroner; alle disse 15 hadde priser fra 3.498 til 3.688 kroner.

>> PRISER: Dette koster New York-turen

Illustrasjonsfoto: William Picard Foto: William Picard
Illustrasjonsfoto: William Picard Foto: William Picard Vis mer


Mer om New York

Det er selvsagt ikke mye til USA-opplevelse å kun ta flyet tur-retur; man må oppleve litt også. Hent tips og inspirasjon i tidligere New York-artikler publisert på DinSide Reise:

>> Gratisguiding i New York
>> New Yorks beste hamburgere
>> Donald Trumps New York
>> Kjendisfri sone i London og New York