Billig rom i storbyen

Høsten er høysesong for storbyferie. Vi har sjekket hva du må betale for å bo sentralt på et trestjerners hotell.


Sommerferien er knapt over, før det er på tide å bestille høstens storbytur. Billige flybilletter er i boks, nå er det bare å finne et bra hotell.

Og hva koster det egentlig å bo på et trestjerners hotell i bysentrum? Vi har tatt en titt på prisene i de fire populære storbyene London, New York, Paris og Roma.

Høsten er høysesong for storbyturisme. Her fra gatebildet i New York. Foto: Karoline Brubæk
Høsten er høysesong for storbyturisme. Her fra gatebildet i New York. Foto: Karoline Brubæk Vis merPakke eller "selvplukk"

Det er ikke lett å vite hva som er billigst når du leter etter hotellrom. Lønner det seg å bestille en pakkereise, eller flybilletter og hotellrom hver for seg? Bør du kontakte hotellet direkte, eller er det billigere å bestille gjennom forskjellige hotellnettsider?

Det er vanskelig å gi et fasitsvar på dette. Finner du riktig billige billetter med et av lavprisselskapene, sparer du sannsynligvis penger på å bestille flybilletter og hotellrom selv. Har du tenkt deg på storbyferie en bestemt helg, som kanskje ikke er så langt unna, kan det hende du får bedre tilbud gjennom en turoperatør som har pakker med både fly og hotell.

I denne pristesten har vi valgt å sjekke hva vi må betale for et hotellrom når vi bestiller overnattingen selv. Av de fire storbyene vi sjekker, er New York byen det er dyrest å overnatte i. London er billigst, men her må vi ta forbehold om at prisene kan være spesielt lave etter terroraksjonene i juli.

Kriteriene:

Vi har testet prisene på trestjerners hotell som ligger i bysentrum. Vi valgte en tilfeldig dato, tirsdag 20. september. Merk at prisene på disse turisthotellene kan være annerledes i helgene. Prisene er for én natt i dobbeltrom med eget bad, frokost inkludert. Der frokosten koster ekstra, er dette lagt til i prisen.

Denne testen gir bare en indikasjon på prisnivået i de forskjellige storbyene. Kanskje er det dyrere når du skal bestille, kanskje er det billigere. Det avhenger av tidspunkt, ledighet og hvem du bestiller gjennom. Vårt tips er å google hotellene du kunne tenke deg å bo på, og se hva slags priser de forskjellige hotellsøksidene tilbyr. Det kan nemlig være store forskjeller.

>>Sjekk hotellprisene i Roma
>>Sjekk hotellprisene i Paris
>>Sjekk hotellprisene i New York
>>Sjekk hotellprisene i London

Flere pristester finner du her.
Flere artikler om storbyer finner du her.