Billig moro

Når ble stram økonomi et hinder for ha det moro?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
PLAZA DEL SOL: Natt og dag - det er alltid mye folk i sentrum av Grácia. Bydelen er kjent for sine mange barer.
Fotot: Inga Ragnhild Holst
PLAZA DEL SOL: Natt og dag - det er alltid mye folk i sentrum av Grácia. Bydelen er kjent for sine mange barer.
Fotot: Inga Ragnhild Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Pollo Rico: Billig pollería som betyr kyllingutsalg. Spis deg god og mett på grillet kylling, pommes frites og vin for 45 kroner. Stedet ligger like ved Ramblasen.

  (Carrer de Sant Pau 31, tlf.: + 34 93 441 8482)

 • Mas i Mas: Mye musikk i genrene rock og funk, og billig drikke - det finner du på musikkbaren Mas i Mas. Populært blant studenter.

  (Marià Cubi, 199, tlf.: + 34 - 93 209 4502)

 • Port Olímipic: Nede i havnen ligger et eget utelivssenter hvor skjenke-etablissementene tett i tett, og i motsetning til resten av Barcelona avkreves det ikke inngangspenger. Her finner du blant annet diskoteker med ulike musikkmenyer, barer og restauranter. Selvfølgelig holder du det gående til dagen lysner. Også Maremagnum, rett nedenfor Ramblas, har mange barer og diskoteker hvor det ikke avkreves covercharge.
 • Gràcia: Bydelen Gràcia var opprinnelig en selvstendig by, men ble motvillig innlemmet i Barcelona på 1890-tallet. I dag er bydelen et yndet tilholdssted for intellektuelle, studenter, skuespillere og kunstnere. Her vrimler det av budsjettvennlige steder både for tørste og sultne. På Plaza del Sol er det liv og røre både natt og dag: Dagtid fylles plassen av fotballspillende unger og annet godtfolk, mens natterstid kommer didjeridoo-frikerne, feststemt ungdom og klinende kjærestepar frem. I slutten av august feirer bydelen seg selv i ti dager, og er du i Barcelona, bør du få med deg Festa Mayor.
 • Tetería Jasmin: Spanjolene drikker gjerne te på såkalte teterías. Jasmin ligger noen få meter unna Plaza del Sol serverer søt, arabisk te med mye smak fra autentiske kanner og glass. Tesalongen er et utmerket sted å avslutte en kveld på, og et klinested for nyforelskede. Kelnerne sørger selvfølgelig for en cubata - en drink - dersom du ikke helt klarer å hive deg på vannvogna.

  (Carrer Maspons, tlf.: + 34 - 93)

 • El Xampanyet: Dette er cava-baren absolutt alle guidebøker har med i sine baroversikter. Kanskje fordi den ligger rett ved et av Barcelonas must: Picasso-museet? Cavaen koster en norsk femmer per glass og du skyller den ned med nedlagt ansjos som er husets tapasspesialitet. Turister fra hele verden trykker seg ned ved siden av lokalbefolkningen i den lille, trange baren like ved Picassomuseet. De fleste blir forunderlig glade av denne enkle kombinasjonen spansk champagne og snacks.

  (Carre Montcada 22, tlf.: + 34 - 93 319 7003)

 • The Gotic Point/billig overnatting: Perfekt beliggenhet i livlig og vakkert strøk rett ved Picassomuseet og El Xampanyet i bydelen Ribero. Bunkersfølelse og fotsvette på ørtenmannsrom, ja vel, men hva forventer du for 21 euro natta?

  (Vigatans 5, tlf.: + 34 - 93 267 808)

 • Smak en masse
  - Spis deg gjennom den katalanske hovedstaden

 • Den svetteste latinoruta
  - Salsa, samba, bachata, merengue og mohijtos.

 • Trend for alle penga
  - Blås av euroene i kule omgivelser.

 • Tilbake til introartikkel