På bøljan blå i vinterferien.
På bøljan blå i vinterferien.Vis mer

Billig med danskebåten

Klar for latmannsliv med shopping, restauranter, spa og underholdning for barna i vinterferien? Vi gir deg alternativer til fjell og snø.

Danskeferga er et rimelig alternativ for deg som har fått nok snø. Konkurransen om kundene er hard, og dette presser prisene. For et par tusenlapper kan en tobarnsfamilie legge ut på danmarkstur med stopp på badeland.

Med Captain Kid på Colorline

I vinterferien går ett barn gratis for hver betalende voksen. En familie på fire må da betale kr 620 for en svipptur Oslo – Hirtshals i firesengs innvendig lugar. Colorline tilbyr også ukespakker med hotellopphold i Danmark i prisklassen 3-4.000 kroner. Pakkene inkluderer bilfrakt, men det avkreves et lugargebyr.

Color Lines egen Captain Kid frister med underholdning i form av show og skattejakt for de minste sjøfarerne. På båtene finnes lekerom og kino, men det gis ingen garanti for at det vil bli satt opp barnefilmer. På Colorlines Festival-cruise finne også små plaskebasseng.

Vinterferiepakker fra Stena Line

På Stena Lines minicruise til Fredrikshavn går inntil to barn gratis. Prisen per voksen er satt til kr 290, og en familie på fire må da ut med kr 580 for Fredrikshavn-turen. Også Stena Line selger familiepakker med opphold på hotell i Danmark. To voksne og to barn må da betale kr 2.090 for overfart med bilen ombord på ferga, og en overnatting med frokost.

Stena Line tilbyr også vinterferiepakker med opphold på dansk kro. "Bo for to, betal for en", er fergeselskapets slagord. Prisene starter på kr 1.570 for overfart på Stena Lines ferge og en overnatting på kro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fridager på DFDS Seaways

DFDS lokker med ”fridagscruise” til København i perioden 18.- 21. februar. Prisen for fridagcruise er kr 990 for to personer og kr 1.790 for fire personer. Hver lørdag kan barnefamilier legge ut på ZooCruise til København. En familie bestående av to voksne og to barn kommer med for kr 1.990, inkludert inngangsbilletter til Zoologisk have. Da får du og familien åtte timer i København. Ombord i båten finnes lekerom og piratklubben tar sikte på more barna med konkurranser, tegning og skattejakter.

DFDS har også cruisepakker for besteforeldre. Hver besteforelder betaler kr 490, og for den prisen får han eller hun med seg ett barnebarn.

Fra Kristiansand kan du dra på shoppingtur til Newcastle i England. Denne shoppingturen koster kr 580 og du får fem timer i Newcastle.

DinSide har reist på tur med ferga til Danmark. Les mer billig moro på danskebåten i denne artikkelen.

Fjordlines fra Bergen

I Hordaland starter vinterferien først i mars. Fjordline tilbyr i den bergenske friuken turer til Hanstholm i Danmark og til Newcastle i England. Prisene for vinterferietur til England starter på kr 590. Du ligger da i firemanns innvendig lugar under bildekket. Fjordline har også sydd sammen Danmarks-pakker med opphold på hotell på Rønbjergs Feriecenter. Prisene starter på kr 2.990 per person. Et barn følger fritt med hver betalende voksen.

Ombord på fergene finnes lekerom, barnekino og underholdning for såvel store som små. I følge Fjordline er shoppingmulighetene gode.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, finner du tilgjengelige reiser her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.