- På vei fra Seattle i etterkant av demonstrasjonene mot verdensbanken, var diskusjonene om hvordan håndtere tåregass-skader mange, forteller norske Gry Gaard.<br />
<I>Foto: Jon DeBord</I>
- På vei fra Seattle i etterkant av demonstrasjonene mot verdensbanken, var diskusjonene om hvordan håndtere tåregass-skader mange, forteller norske Gry Gaard.
Foto: Jon DeBordVis mer

Billig, kule folk og gourmetmat

- Til og med bussføreren er kul!

Gry Gaard (30) har kjørt Green Tortoise to ganger; En gang fra Los Angeles til Mexico, og den neste fra Seattle til Huntington Beach ved Los Angeles.

- På den første turen kjørte vi ned langs vestkysten av Mexico. Vi sov på stranden, snorklet, badet, fisket og festet. Vi spilte gitar og sang ved leirbålet. På vei til Seattle stoppet vi i Yosemite nasjonalpark og gikk tur og lærte snowboard i Lake Tahoe. Vi opplevde nærmest religiøs ærefrykt i Redwood Forest. Og menneskene som var med var interessante og sammensatte. Ikke minst var det svært internasjonale grupper. Jeg har fremdeles kontakt med flere av dem jeg traff på turen, forteller hun.

Fantastisk fiske

Gaard forteller at det i Mexico ble arrangert fisketur med lokal mexicansk guide. Etterpå var hele horden av bussturister på besøk hjemme hos guiden hvor det ble servert tradisjonell mexicansk mat: Bønnestuing, tortillas, avocadodip og salsaer. Hun trekker videre frem maten som ble laget underveis.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Buss-føreren var en ordenlig gourmetkokk.

Campingkjøkken var ikke til hinder for førsteklasses måltider.

- Guttene satte opp utendørskjøkkenet med presenning og det hele på et blunk. På turen var det deilige gryter, grillet fisk, salater, tortillas, sauser og drinker. Turen til Mexico falt på Thanksgiving, og det ble laget kalkun med potetstappe, salater, gresskarpai, blåbærpai, og kaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Margaritas i vannbeholderen

- Det ble jo litt festing underveis. Buss-sjåføren laget margaritas og tequilas i vannbeholderen. Det var ikke særlig morsomt å være tørst neste dag…. En dag hadde jeg skikkelig hangover. Da ble vi servert en deilig middag og fikk slappe av på et flott badstueanlegg. Like utenfor var det en elv som man kunne kjøle seg ned.

Ikke for mor

- Begge turene var fantastiske og jeg vil anbefale det.

Hun forteller om sjeldne naturopplevelser i nasjonalparker, fisketurer, bading, bredspektret vegetasjon og om besøk utenom det vanlige.

- Den passer nok ikke for mor. Du må være åpen og frisinnet. Det er ingen dusj og hygiene blir rasjonalisert bort til fordel for drikkevann. Men med på en av turene var det en familie i tre generasjoner med, og det fungerte fint.

Hun forteller at brorparten av de reisende var rundt tretti år, hvorav mange reiste single. Mange land og kontinenter var representert på Gaards bussferder.

- Ta derfor med en obskur og interessant bok. Det er en utmerket konversasjonsåpner på Green Tortoise, er Gry Gaards reisetips.