Billig julehandel i utlandet

Er du tom for gaveideer og lei av de hjemlige kjøpesentrene, kan en tur over grensen være redningen. Her er de beste tilbudene for en førjuls shoppingtur.

Godt nytt for deg som kan tenke deg en tur ut av landet før julen virkelig setter inn. Det er nemlig plenty med ledige plasser på charterflyene til shoppingklassikere som London, Paris, Roma og Praha. For deg som kun er på jakt etter en kort avstikker til nabolandene, har vi funnet frem til alternativer som er både kjappe og billige.

London mest populær

Harrods i London, et mekka for shoppinggale.
Harrods i London, et mekka for shoppinggale. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Stadig flere ønsker å kombinere julehandelen med en tur til en av kontinentets storbyer. Skal du følge massene, troner London på toppen som Europas mest populære.

- London har vært størst lenge, og som regel er det alltid fulle avganger på høsten. I år har vi merket at salget går litt tregere, og at andre byer øker mer. Folk kvier seg fordi pundet er såpass sterkt som det er, sier pressetalskvinne i SAS, Siw Meisingseth.

Braathens, som i samarbeid med KLM dekker de fleste byene i Europa, bekrefter tendensen.

- London begynner å bli dyrt for folk flest, i tillegg vil stadig flere forsøke seg på noe nytt. Vi merker at byer som Amsterdam, Milano, Barcelona og generelt Spania øker i popularitet, sier informasjonssjef, Frode Gjeitvik.

Vi har samlet de fleste og beste tilbudene på storbyreiser fram mot jul. Klikk her for å se de beste prisene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vrient med hjemreise

Selv om det fortsatt er mulig å oppdrive ledige plasser til de fleste reisemålene i desember, kan det være vrient å reise i forbindelse med helgen. Fra og med månedsskiftet går de fleste charterselskapene over til å bruke rutefly på sine pakkereiser. Det betyr at søndag er en vanskelig dag for returreisen. Vårt råd er å ta ut et par dagers ferie, og enten reise på en miniuke (søndag til torsdag) eller forlenge weekenden til mandag.

Over grensen for en hundrelapp

Snus og flesk… Svenskehandelen går som aldri før, og førjulstid er høytid for kremmersjeler på andre siden av grensen. Finn Carlsen Turistbusser arrangerer daglige handleturer fra Oslo til Strømstad for kr 125. Interessen er mildt sagt enorm.

- Vi merker julerushet allerede, og pågangen kommer bare til å øke fremover. Frem mot jul regner vi med å måtte sette opp tre til fire ekstra busser hver dag, forteller salgskonsulent Veronika Andersen.

Her ser du de beste prisene på handleturer over grensen.

Shopp på fergen

En kjent og kjær førjulsreise er fergeturene over til Danmark, Tyskland og England. Frister det med et julecruise bør du være kjapp, tilbud på weekendcruise er allerede så godt som fullbooket. Color Line, som blant annet seiler mellom Oslo og Kiel, merker at julen er på trappene.

- Vi når en topp i perioden før jul. Julecruise med underholdning og mat inkludert er veldig populært, og da særlig blant firmaer som tar det som et alternativ til julebordet. Fra nå av er det nesten bare ledige plasser på ukedager, forteller markedskonsulent Helge Gjertveit.

Vi har samlet inn tilbud på ulike cruise fra Oslo, Kristiansand og Larvik. Her kan du sjekke priser og tilgjengelighet på julefergene.

Shopp deg gal i statene

Ønsker du virkelig å svi av gullkortet, kan en shoppingtur til Minneapolis være midt i blinken. ”Shop till you drop” heter det når turen går til USAs største varesenter, Mall of America. Flyreise tur-retur med Iceland Air og tre netter på hotell, koster fra kr 5.650. Du velger selv om du vil reise på en torsdag eller fredag.

Reis billig!

Er du fleksibel kan du hoppe på en pakkereise i siste liten. Og er du ute etter å spare penger er nok dette den lureste taktikken. Prisene er som regel sterkt redusert. Fenomenet kalles restplasser, og en oppdatert oversikt over tilgjengelige tilbud finner du her. Er du usikker på hvor reisen burde gå kan du sjekke lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide. Prøv også vårt splitter nye reiseverktøy, fly i rute?. Her kan du sjekke om flyene innenlands går som de skal.