Billig hytteleie i høstferien

Plass til hele familien for 1.500 kroner uka.

Gamle Øksne Foto: Statskog/iNatur.no
Gamle Øksne Foto: Statskog/iNatur.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høstferien nærmer seg med stormskritt, i alle fall på Østlandet, hvor potetferien er satt til uke 40 - som starter med mandag 28. september.

Usikker på når det er skoleferie der du bor? Sjekk DinSides skoleferieoversikt.

Nord-Trøndelag har noen dager i slutten av uke 41, mens Sør-Trøndelag har skjøvet høstferien helt til siste halvdel av uke 42 - nærmere bestemt 15. til 18. oktober. Hordaland, Møre og Romsdal og Nordland har også uke 41.

Lysten på hyttehøst, men er uten tilgang på egen hytte? Det er fremdeles muligheter for å leie en hytte - uten at det koster skjorta ...

Her er tre mulige utleiere av hytter - og de billigste utleieobjektene vi har kunnet finne hos de ulike utleierne.

Din høstferie

Hvor skal du tilbringe høstferien? (Avsluttet)
Har ikke høstferie(27%)
Hytte på fjellet(26%)
Hytte ved sjøen(14%)
Solferie(13%)
Hjemme på sofaen(11%)
Storbyferie(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi har tatt utgangspunkt i ukesleie for en familie på fire der det har vært mulig. Vi gjør oppmerksom på at det finnes mange andre muligheter for leie av hytte enn de objektene og utleieselskapene som er skissert i denne artikkelen.

Hent alltid inn flere tilbud før du bestemmer deg, og dersom du leier fra en privatperson, bør du lese denne artikkelen først, som forteller deg hva du bør passe på i forbindelse med privatleie av hus:

Tips for deg som leier feriehus

Novasol

Novasol leier ikke kun ut danske feriehus, eller andre utenlandske, for den saks skyld. De har også norske hytter i sin utleieportfolio. Da vi søkte på norske hytter ledige for utleie i uke 40, med minst fire sengeplasser, fikk vi 12 treff under 2000 kroner - de aller fleste i Sør-Norge.

Fageråsen, Trysil Foto: Novasol
Fageråsen, Trysil Foto: Novasol Vis mer


Fageråsen, Trysil
59 kvadratmeter stor hytte med to separate soverom og totalt seks sengeplasser. Vannklosett, innlagt varmt og kaldt vann, og dusj. 10 kilometer fra Trysil.
Pris: 1750 kroner/uke

Remmebu, Filefjell Foto: Novasol
Remmebu, Filefjell Foto: Novasol Vis mer


Remmebu, Filefjell
45 kvadratmeter stor hytte med ett separat soverom og totalt fire sengeplasser. WC, innlagt varmt og kaldt vann, dusj. Beliggende i Vang/Øylo ved Filefjell.
Pris: 1875 kroner/uke

Luster, Sogn Foto: Novasol
Luster, Sogn Foto: Novasol Vis mer


Luster, Sogn
Hus på eierens økologiske gård. Toetasjes, 70 kvadratmeter stort hus, med tre soverom og sengeplasser til seks. Vannklosett, dusj, varm og kaldt vann. 600 meter til fjorden, 35 kilometer ti skisenter.
Pris: 1730 kroner/uke

Lei i svenske kroner - spar tusenlapper

Dancenter

I likhet med Novasol, har også DanCenter endel norske utleieobjekter i sin stall, også her endel under 2000 kroner. Her er tre objekter i den laveste prisklassen, til utleie i uke 40. Du kan selv søke og finne ledige hytter i de områdene du er interessert i, på utleieselskapenes nettsider.

Helgeland Foto: DanCenter
Helgeland Foto: DanCenter Vis mer


Helgeland
Hytta ligger ved Skarsvatnet på Åmøya, på Helgelandskysten. 45 kvadratmeter stor hytte med to soverom og soveplass til fire. Dusj og WC. 13-fots motorbåt er inkludert i leia.
Pris: 1677 kroner/uke

Breim, Sogn og Fjordane Foto: DanCenter
Breim, Sogn og Fjordane Foto: DanCenter Vis mer


Breim
Denne hytta ligger i Breim ved Byrkjelo, i Sogn og Fjordane - ikke langt fra Jostadalsbreen. 44 kvadratmeter stor hytte med to soverom og soveplass på hems - til sammen 6 soveplasser. WC, dusj og gulvvarme.
Pris: 1996 kroner/uke

Eikerappen Foto: DanCenter
Eikerappen Foto: DanCenter Vis mer


Eikerappen
Beliggende ved Åseral Turistsenter, halvannen time fra Kristiansand. 40 kvadratmeter stor hytte med to soverom, vannklossett og dusj.
Pris: 1500 kroner/uke

Statskog

Statskog har over 60 hytter til leie over hele landet. Hyttene kan bestilles på internett, hvor du også kan lese mer om de enkelte hyttene. Det koster fra 400 kroner per natt å leie en Statskog-hytte.

Det er litt forskjellig standard på hyttene, men dette er også spesifisert i hyttebeskrivelsene på Statskog sine sider på Internett.

Dalstua Foto: Statskog/iNatur.no
Dalstua Foto: Statskog/iNatur.no Vis mer


Dalstua, Kvænangen
Beliggende i Kvænangen, 24 km fra Sørstraumen. Du må være forberedt på en 3,5 kilometer lang fottur. Det er stue med kjøkkenkrok og spiseplass, to køyesenger, badstu og vindfang.
Pris: 300 kroner/døgn, ukeleie uke 41: 2100 kroner

Gåsvatn skogstue.
Gåsvatn skogstue. Vis mer


Gåsvatn skogstue, Grane
Beliggende i Grane, cirka 10 km fra E6. Du må påberegne en 1,5 km fottur. Hytte og naust ved Gåsvatnet, hvor du fo øvrig kan prøve fiskelykken etter ørret. Fire sengeplasser, vedovn og utedo.
Pris: 350 kroner/døgn, (nesten) ukesleie fra tirsdag 13. til søndag 18. oktober: 2100 kroner.

Gamle Øksne Foto: Statskog/iNatur.no
Gamle Øksne Foto: Statskog/iNatur.no Vis mer


Gamle Øksne, Kongsberg
Vi tar med en hytte lenger sør i landet, som ikke kan matche de to foregående i pris - men 3500 kroner for en uke er vel heller ikke så ille. Hytta er beliggende ved vannet Øksne i Sølvverksskogene, 15 kilometer fra Kongsberg. Sengeplasser til fire, ett soverom - totalt 39 kvadratmeter. Utedo på deling med annen hytte.
Pris: 500 kroner/døgn, ukeleie uke 42: 3500 kroner.

Ukeleieperiodene varierer innenfor det som er høstferie i skolene (uke 40-42), på grunn av tilgjengelig leieperiode/tidligere utsolgt.

Fjellturer for sprekinger

Sjekk flere

Her har vi vist noe av det som finnes av rimelige utleiehytter for høstferien. Før du bestemmer deg for en utleier, bør du selvsagt sjekke mulighetene hos flere selskaper - kanskje finner du både et bedre egnet sted for deg og din families behov, og kanskje endog til en lavere pris, enn hos det første selskapet du sjekker.

Du bør også ta en kikk på Finn.no, og se om det er noen utleieobjekter der som tilfredsstiller dine krav og behov.