Billig hotell i Roma

Mange vil til Roma, noen av dem vil bo billig men bra. Her er tipsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei! Min samboer og meg skal til Roma 9 dager i slutten av september og jeg lurte på om dere kunne anbefale billig overnatting? Vi trenger ikke hotell med mange fasiliteter og matservering. Det trenger heller ikke ligge midt i sentrum. Det eneste kravet vi stiller er at det er eget bad m/dusj på rommet. Har dere noen forslag?

Roma-opphold

Fra Hotel Cisterna i Trastevere.
Fra Hotel Cisterna i Trastevere. Vis mer

Som i de fleste storbyer, er det ingen lett øvelse for lommeboken å oppholde seg i Roma. Vil du ha eget bad, må du minst satse på tostjerners hotell, og selv om dere reiser i september kan det være lurt å reservere på forhånd. Høysesong i Roma er påsken, og perioden mai til september, og delvis også julen og oktober. Bestill to måneder i forveien for å være på den sikre siden. Telefon er som regel greieste alternativ. Det er også smart å bekrefte bestillingen noen dager før ankomst.

Prisene på Romas hoteller fastsettes av staten, og skal henge på døren til alle rom. Det kan lønne seg å prute om man reiser litt utenom sesong. Merk dere også at stjernene på hotellene ikke nødvendigvis reflekterer stil og sjarm. Mange hoteller vil gjerne ha færre stjerner enn de egentlig kan oppnå, fordi de da sparer skatt. Mer om det her.

Områdene Borgo (nær Vatikanet) og Trastevere er gode steder for billig overnatting. Det er også Termini-området, men stasjonsstrøket er noe loslitt, og anbefales ikke for den engstelige, spesielt ikke etter mørkets frembrudd. DinSide besøkte Roma våren 2000. Her finner dere våre tips om overnatting i Roma:

  • Hotelltips - Roma
  • Her er for eksempel Campo de Fiori nevnt - hotellet har to stjerner, og halvparten av rommene har eget bad. Frister det med opphold litt utenfor bykjernen, foreslår vi Cisterna i Trastevere (se artikkelen over). Noen reisehåndbøker foreslår i det samme området hotellet Trastevere. Et tostjernes hotell som ble renovert i 1999. Her er det også leiligheter med kjøkken for dere som reiser flere enn to. (Tlf. 065814713, Via Luciano Manara 24.) Også i samme området ligger Carmel med ti rom. Her bør man bestille på forhånd - eieren stenger ved liten trafikk ifølge reisehåndbøkene fra Gyldendal. De fleste rommene har eget bad. (Tlf. 065809921, Via Mameli 11.)

    Les også:

  • Den store Roma-guiden
  • Lykke til, og god tur! Hilsen Reiseeksperten

  • Mer fra Reiseeksperten finner du her