Alhambra har blitt utsatt for storstilt svindel. Foto: Andrew Dunn
Alhambra har blitt utsatt for storstilt svindel. Foto: Andrew DunnVis mer

Billettsvindel truer verdensarv

Spanske Alhambra snytt for 74 millioner kroner.

Det høres ut som en skikkelig røverhistorie, og det er det også. Opp mot 800.000 falske billetter til Alhambra, det mauriske slottet i Granada, er solgt. Dermed har verdensarvsmykket blitt snytt for nærmere åtte millioner euro, rundt 74 millioner kroner.

De som står bak svindelen skal være billettvaktene, reisebyråer, en turguide og en lokal filial av en av Spanias store banker, skriver The Independent.

Alhambra er Spanias mest spektakulære landemerke, og trekker rundt tre millioner turister hvert år. De 800.000 falske billettene er solgt de siste tre årene.

Det virker ganske utrolig at ikke svindelen ble oppdaget før. Billetter til Alhambra selges med spesifikke dato og tidspunkt, slik at bare et visst antall besøkende kommer inn samtidig. Ingen har reagert på at det i løpet av de siste tre årene har vært dager da det har vært altfor mange besøkende inne i fortet på samme tid - fordi mange av dem hadde fått falske billetter.

Resultatet av svindelen er at kulturinstitusjonen Alhambra er i ferd med å gå konkurs.

Et maurisk mesterverk

Alhambra er Spanias flotteste byggverk fra middelalderens maurertid. Slottet ligger på en høyde, med fantastisk utsikt over området. Alhambra er kjent for sine flotte hager, fontener og mosaikkutsmykkinger.

På nett: Alhambra

Artikkelen fortsetter under annonsen