Bilferie for de store!

Drømmer du om en vanvittig ferie hvor du kan råkjøre? Vi gir det et knippe tilbud du burde tenke på å henge deg på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan alle dine gutte- (eller jente-)drømmer gå i oppfyllelse. Vi gir deg noen tips på hvor du kan få de råeste bilopplevelsene. For å utfolde seg totalt du ikke eie en superbil og dra til autobahn i Tyskland. Mange steder kan du faktisk leie bil og får banetid for å teste ut kreftene under panseret, i tillegg til dine egne kjøreferdigheter.


Ferrarifeber

Tilbudene finnes for deg som vil prøvekjøre den italienske hingsten fra Modena. Kontakter du lasminute.com gir de deg muligheten til å prøvekjøre bilen på bane, samt at du får et lynkurs i hvordan å behandle de enorme kreftene under panseret på hingsten. Tro ikke at det bare er å sette seg inn i en sportsbil og kjøre som om det er Corsaen du har i garasjen hjemme.

Opplevelsen koster 2.445 kroner, og de har et visst antall baner hvor du kan prøvekjøre bilen. Hvilken type Ferrari du får kjøre avhenger også av hvor du prøverkjører. Prisen inkluderer kun det som har med kjøring å gjøre, så fly og opphold må man beskaffe og betale selv.

Vil du prøvekjøre denne kjærra? Foto: Chris Pittam / Splash News
Vil du prøvekjøre denne kjærra? Foto: Chris Pittam / Splash News Vis mer


Skulle du være i Monaco kan du også prøvekjøre et villdyr. For 50 euro kan du være så heldig å få sitte på med en erfaren sjåfør som kjører deg igjennom den kjente og spektakulære formel-1 banen i Monaco. Toppfarten får du igjennom tunnelen, og du når hele 200 km/t, noe som ganske sikkert kan bidra til et adrenalinkick utenom det vanlige. Spytter du inn 20 euro ekstra kan du få kjøre selv, men det er et spørsmål om det ikke er mer spennende å sitte på akkurat i dette tilfellet. Disse hastighetene vil du neppe klare å oppnå på egenhånd!

Lær å kjøre terreng med diverse modeller av BMW.
Lær å kjøre terreng med diverse modeller av BMW. Vis merOpplevelser på Rudskogen

Vil du ikke dra ut av landet, har du også mange muligheter til å teste hestekrefter i fedrelandet. På Rudskogen kan du velge mellom flere forskjellige tilbud hvor du kan få kjørt fra deg. For 4.550 kroner får du på en dag:

 • Teori, sikkerhet og avansert kjøreteknikk
 • Banebefaring og sporvalgstrening med instruktør
 • Trening/kvalifisering og heatkjøring med gokart
 • Trening/kvalifisering og heatkjøring med racingriggede BMW 3-serie
 • Lån av komplett kjøreutstyr
 • Forsikring
 • Lunsj

  Gjennom Harald Huysman Racing og Rudskogen motorsenter, kan du være med på vinterkjøring på bane. Dette foregår på Golsfjellet i vinterhalvåret på Tisleifjorden. Vannet brukes også som testbane for flere store bilfabrikker, og her kan man utfolde seg fritt.
  Harald Huysman Racing tilbyr to dagers kurs med overnatting som i tillegg inneholder:

 • Snøscooterkjøring med guide
 • Landeveiskjøring med BMW hvor man får teste forskjellige typer av BMW
 • Terrengkjøring med forskjellige typer av BMW X3 og X5
 • Sitte på med en racingfører på den fire km lange banen
 • Du får selvfølgelig også prøve deg selv på banen etter teorikurs som avholdes første dagen.

  I følge Christian Lauenborg i Harald Huysman Racing koster kurset 5.900 kroner. Dette inkluderer, foruten det overnevnte, overnatting i singelrom, alle måltider, kursbevis, snøscooterkjøring, bilder og en "give-away" til alle deltakere.

  BillettypePris i euroPris i kronerPris pr runde   
  1 runde16136136   
  4 runder56478119,5   
  8 runder108921115   
  15 runder1951.663111   
  25 runder3052.602104   
  Årskort7986.807Ubegrenset   


  Gode, gamle Nürburgring

  En av de klassiske formelbanene i verden. Når banen ikke er stengt for testing eller løp, kan hvem som helst komme med sine egne biler for å kjøre på banen. Dessuten kan du finne deg pakkereiser via tyske og europeiske firmaer som arrangerer turer. På www.ringhaus.com kan du få satt sammen din egen pakke ved å ta kontakt med dem. Andre alternativer for leie av bil er www.rent-racecar.de, www.classiccarrent.de og www.special-cars.de.

  Kjør som et svin på stranda i USA. Foto: www.sunbuggiefunrentals.com
  Kjør som et svin på stranda i USA. Foto: www.sunbuggiefunrentals.com Vis mer


  Kuriøse leiemuligheter

  I USA finnes det alle tenkelige og utenkelige muligheter for å leie kjøretøy. Vil du råkjøre i sanddynene kan du leie deg såkalte "dune buggies", som er spesiallagde firhjulinger med stålbur hvor du kan råkjøre på sanddyner så hardt du måtte ønske.

  Kanskje en tur i denne for snaue 3.000 kroner hadde vært noe? Foto: Stephen Lewis
  Kanskje en tur i denne for snaue 3.000 kroner hadde vært noe? Foto: Stephen Lewis Vis mer


  Den totalt råeste opplevelsen for mange vil kanskje heller være en liten kuriositet fra lastminute.com. Om du vil, kan du faktisk få prøvekjøre en tanks til den ikke altfor dumme prisen av 2.795 kroner. Igjen må man betale reise og hotell utenom.
  Det er flere steder hvor man kan gjøre dette i England, så man må avtale med lastminute.com hvor man vil at aktiviteten skal finne sted.  www.lastminute.com - en nettside hvor man kan finne mange halsbrekkende ferier.

  Relaterte artikler

   Foto: Ferrari
  Foto: Ferrari Vis mer


  Lei et glis i ferien.

  TI I STIL: Fres rundt i en Ferrari eller rull avgårde i en Rolls Royce.

  image: Bilferie for de store!


  Fartsgrenser i Europa.

  TIPS: Tyskland er alene om fri fart, men også i Frankrike, Polen og Østerrike går det fort på motorveien. Se hvor du kan trykke hardt på gasspedalen gjennom Europa.

  image: Bilferie for de store!


  EUROPA: Her er det dyrest å fylle tanken.

  PRISOVERSIKT: Norge og Danmark er de dyreste bensinlandene i Europa. Her betaler du minst for full tank i ferien.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!