Bilentusiastenes våte feriedrømmer

Litt interessert, eller helt gal? Her er ti reiseopplevelser for den bilinteresserte.

På bilutstillinger vises nye modeller og konsepter som aldri kommer i produksjon. Dette bildet er fra bilutstillingen i Geneve i februar i år.
På bilutstillinger vises nye modeller og konsepter som aldri kommer i produksjon. Dette bildet er fra bilutstillingen i Geneve i februar i år. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det nyeste innen bilteknikk, bilens historie, gammel britisk eleganse – eller hva med å være racersjåfør for en dag? Opplevelsene står i kø for den bilinteresserte – her er noen høydepunkter.

Nytt

For deg som er interessert i bilnyhetene, gjelder det å komme seg på en av de mange bilutstillingene. Her vil du kunne beundre kommende modeller, konsepter som aldri vil settes i produksjon, og dagens modellrekke. Gjennom et år arrangeres det en god del større og mindre bilutstillinger, men dersom du ønsker å besøke de største, må du ta turen til Frankfurt, Geneve, Detroit eller Tokyo. Førstemann ut er IAA i Frankfurt som arrangeres 13.-23. september. Dersom du ikke ser svart på å reise et stykke, bør du ta turen til Tokyo Motor Show, som avholdes 27. oktober-7. november. Her får du motorsykler med på kjøpet. Detroit-utstillingen er over for i år, men nye muligheter åpner seg 12.-21. januar 2002. Geneve-utstillingen åpner dørene 7. mars 2002, og holder på til 17. mars.

Store deler av bilparken på Cuba består av amerikanske veteranbiler.
Foto: Haakon F. Stenersen
Store deler av bilparken på Cuba består av amerikanske veteranbiler.
Foto: Haakon F. Stenersen Vis mer

Amerikanske veteranbiler på Cuba

Dersom du liker amerikanske veteranbiler, er Cuba stedet. På grunn av USAs økonomiske blokade av øya, er det veldig få nye biler på øya. Derimot består store deler av bilparken av amerikanske veteranbiler. Så her har du muligheten til å se bilene i daglig virke, og reiser du med taxi er det gode muligheter for å sitte i en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om Cuba og flere bilder finner du i artikkelen Cuba i bilder.

Mer amerikansk

Dersom du ikke ønsker å reise helt til Cuba, er det fremdeles muligheter for å se amerikanske biler også her hjemme. Stikkord er American Car Club – amcar bilistenes interesseorganisasjon, eller ACSN – American Cars of Southern Norway. Begge disse klubbene arrangerer treff på forskjellige steder gjennom hele sommerhalvåret, så her er det muligheter for å se både nye og gamle biler. Tips for å få sett flest biler, er å oppsøke treffene i de store byene. På et helgetreff i Trondheim i fjor i regi av Amcar-klubben, møtte hele 2.500 biler.

Du kan sjekke når arrangementene går av stabelen hos amcar.no eller acsn.no

Britisk eleganse

Fra amerikansk motorporno til britisk eleganse. For deg som liker aldrende sportsbiler, er vårmønstringen i regi av Norsk Sportsvogn Klubb et must. En søndag tidlig i mai samles sportsbileiere på Øvrevoll i Oslo, og her er det muligheter for en kikk på alt fra gamle engelske sportsbiler til nye italienere.

Mer britisk eleganse kan beundres på Roadster Square i Oslo. Dette er en annerledes bilforretning med Morgan i høysetet hvor du finner nye og gamle biler, samt diverse effekter som skinnjakker og luer.

Du kan også besøke Morganfabrikken i England og se hvordan bilen blir laget.

Adresse: Morgan Motor Company, Pickersleigh Road, Malvern Link, Worcestershire, England

Gamle bobler produseres fremdeles i Mexico.
Gamle bobler produseres fremdeles i Mexico. Vis mer

Folkelig nytt og nostalgisk

Volkswagen kan by på både fremtidsvisjoner og nostalgi. For et stykke bilhistorie bør du besøke Volkswagen-museet ved fabrikken i Wolfsburg. Her får du et innblikk i bilfabrikantens 63-årige historie, fra den første bobla ble produsert i 1938, og fram til i dag. Dersom nostalgien tar overhånd, kan du legge turen til fabrikken i Puebla, Mexico (like utenfor Mexico City), hvor man fremdeles produserer de gamle boblene. Her er det mulig å komme innenfor veggene på fabrikksbesøk, og se hvordan det hele går til.

For en mer moderne opplevelse, bør du besøke Autostadt. Dette er mer et opplevelsessenter enn et museum, med aktiviteter både for store og små. Her får du mer innblikk i teknikk og utvikling med et fremtidsrettet syn – heller enn å se bakover i tid. Senteret åpnet dørene i fjor, i forbindelse med teknologimessen Expo 2000.

Adresser:
Stiftung Auto Museum Volkswagen, Dieselstrasse 35, Wolfsburg, Tyskland
Autostadt, StadtBrücke, Wolfsburg, Tyskland.
VW de México, Puebla, Mexico.

  • Ferrari, Porsche, drag-race og fartslek. Lyst til å prøve deg som racingsjåfør? Les mer i røyk, cross og italienske hester.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.