Illustrasjonsfoto. Foto: Wikimedia
Illustrasjonsfoto. Foto: WikimediaVis mer

Bilen ble leid bort da han var på ferie

Trodde du bilen din sto trygt på flyplassparkeringen?

Det høres utrolig ut, men det var faktisk det som skjedde med britiske Dean Dolling. Han kom tilbake fra en ferieuke på Kypros, og skulle hente bilen sin på langtidsparkeringen. Han synes det virket som om bilen hans var brukt av noen andre, men parkeringsfirmaet Airparks forsikret ham om at dette ikke var tilfelle.

Først da en australier ringte ham og fortalte at han hadde brukt bilen mens han var i Storbritannia, kom det for en dag. Selv om Dollings cd'er og gps hadde blitt fjernet, hadde australieren mistenkt at bilen var privateid da han fikk levert nøklene, men dette hadde blitt avvist av utleiefirmaet.

Denne historien kommer frem i BBC-programmet Watchdogs etterforskning av parkeringsfirmaene på britiske flyplasser, skriver Daily Mail.

Det viste seg at Airpark delte parkeringsplass med utleiefirmaet Green Motion. Ifølge Airparks var det en "rekke høyst uvanlige systemfeil" som gjorde at Dollings privatbil ble leid ut. Dolling ble først tilbudt 500 pund, litt under 5000 kroner, i kompensasjon av Airparks, men da Watchdog ble involvert, hoppet beløpet opp til 2500 pund, i underkant av 23.000 kroner.

I samme program forteller Watchdog om ekteparet som rett etter at de hadde landet på Tenerife fikk en telefon om at bilen deres var totalvraket og sto hensatt ved en av de store motorveiene utenfor London. Da hadde en 18 år gammel ansatt hos parkeringsselskapet Gatwick Meet and Greet tatt Audi A3'en på en luftetur ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk kilometertelleren

Slike historier har vi ikke hørt noe om i Norge. Men for å være på den sikre siden kan du ta et mobilbilde av kilometertelleren i bilen din når du parkerer ved flyplassen. Dersom noen av de ansatte har brukt den mens du har vært borte kan du avsløre dette.