BILDESPESIAL: Norsk Derby 2006

Det var som vanlig høy hatteføring under årets store hestefest på Øvrevoll, den ene gangen i året hvor hesteinteressen ikke er avgjørende for å reise på galoppbanen.

BILDESPESIAL: Norsk Derby 2006

  1. Bildespesial Norsk Derby


Noen var der for hestesportens skyld, andre for å oppleve den store stemningen. Champagne i høye glass på hvite duker var standard i alle de mange små VIP-teltene, og høye stetter var var også en gjenganger blant de mange flotte fruer og frøkener som hadde møtt opp. Herrene fulgte tekkelig etter i flosshatt og tweed.

Morten og Lillanna Engzelius var dagens stiligste par.
Morten og Lillanna Engzelius var dagens stiligste par. Vis mer


>> Se bildene fra Norsk Derby her

Hattelig antrukket

Ser man bort fra hestene, var det nettopp antrekkene og spesielt hattene som var det store samtaleemnet blant både kjendiser og Hvermannsen. Årets store hatteparade ble bedømt av Noman Mubashir fra NRK, og homsepatruljens Halvor Bakke. Deltakerne varierte stort i både stil og kreativitet. Morten og Lillanna Engzelius hadde vært i klesskapet til besteforeldrene sine før den store festen, og ga en smakebit av historie for dagen.

- Det var faktisk sånn her folk så ut på 30-tallet da de første galoppløpene gikk her på Øvrevoll. Dette er en så herlig dag, og da er det også litt morsomt å kunne kle seg ut i tillegg, innrømte paret og spradet med eleganse rundt på den solfylte arenaen.

Anne Thoresen og Bente Nandrup gikk siamesisk til verks. De delte hatt, og hadde intet annet valg enn å holde sammen hele dagen.

Bente Nandrup(t.v)og Anne Thoresen gikk tandem i hatteparaden.
Bente Nandrup(t.v)og Anne Thoresen gikk tandem i hatteparaden. Vis mer


- Det går kjempefint, den eneste problematikken vi har, er når vi skal på do. Og det skjer jo titt og ofte med alt det gode sprudlevannet, lo de velkledde damene.

Gullguttene på plass

Full galopp blant både hester og publikum.
Full galopp blant både hester og publikum. Vis mer


Pengegaloppen toppet seg da danske Lars Kelp gikk av med seieren i Marit Sveaas' minneløp. Overrekkelse av gullbarre og 720.000 kroner ga jubelrop, men var nok reine lommerusket å regne for noen av tillskuerne. Personligheter som Christen Sveaas, Jens P. Heyerdahl og Christian Ringnes knegget og lo på VIP-tribunen, samtidig som den med aller flest hester på lur, Henning Solberg, også brummet og koste seg i kulissene.

>> Se bildene fra Norsk Derby 2006 her

Relatere artikler:

På loffen med hest og vogn
Fjellferie høyt til hest
Horse-skiing - med ski og hest
BILDESPESIAL: Royal Ascot 2006