Big Mac Hotell?

Verdens største restaurantkjede utvider suksesskonseptet. Nå får du mulighet til å sove under den store gylne M’en.

En Big Mac meny? Coca Cola kanskje? Hva med et rom for natten? McDonalds sveitsiske avdeling planlegger nå å åpne restaurantkjedens aller første hotell innen våren 2001, melder nyhetsbyrået Reuters.

I første omgang skal det bygges to firestjerners hotell, ett ved flyplassen i Zürich, det andre ved riksveien Lully A-1, nær grensen til Frankrike. Hotellene skal, i god McDonalds tradisjon, være enkle og rimelige med businessreisende som målgruppe i uken og familier og fritidsreisende i helgene. Prisen for rom vil variere mellom 154 og 189 sveitsiske franc, omkring 800 til 1.000 kroner.

Kost, losji og Internett

Norges første McDonaldsrestaurant kom i 1983, når kommer det første hotellet?
Norges første McDonaldsrestaurant kom i 1983, når kommer det første hotellet? Vis mer

Den sveitsiske McDonaldsavdelingen, som allerede driver 116 restauranter, uttaler at de ønsker å satse på hotelldrift for å trekke til seg nye kunder, og samtidig bygge opp under merkenavnet. Hotellrommene skal være utstyrt med justerbare senger, barnehager, lydsikre vegger og tilgang til Internett. Er du sulten, vil det selvfølgelig også være mulig å bestille mat fra hotellets egen McDonalds restaurant.

Neppe i Norge

Virker det fristende å bo i hamburgerhuset må du belage deg på å ta turen til Sveits eller vente en god stund. McDonalds Norge har nemlig ingen planer om å utvide virksomheten tilsvarende.

- Nei, det vil neppe bli aktuelt i nærmeste fremtid. Sveits har jo allerede en kultur for å kombinere restaurant og hotelldrift, med blant annet Mövenpicks hoteller, forteller informasjonssjef, Margaret Brusletto.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra McDonalds hovedkvarter i USA rapporteres det at hotellåpningen vil bli fulgt med interesse, men at det neppe blir aktuelt å gjennomføre idéen på verdensbasis. McDonalds driver nå over 23.000 restauranter i 110 land. Total omsetning for restaurantkjeden i 1999 kom på 38.5 milliarder dollar, eller 367 milliarder kroner.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig reise i siste liten? Ta en titt i vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Er du i tvil om hvor reisen bør, gå kan du sjekke lesernes egen reiseguide. Få også med deg verktøyet, Fly i rute?, hvor du kan sjekke om flyene innenlands og til og fra Gardermoen går som de skal.