<strong>BESTILL TAXFREEVARENE PÅ FORHÅND - OG SLIPP KØEN:</strong> Den raskeste veien gjennom taxfreebutikken for deg som vil handle kvota? Her er det ikke kø - og varene er ferdig pakket. Du kan også betale andre varer der, som ikke er forhåndsbestilt. Foto: Kristin Sørdal
BESTILL TAXFREEVARENE PÅ FORHÅND - OG SLIPP KØEN: Den raskeste veien gjennom taxfreebutikken for deg som vil handle kvota? Her er det ikke kø - og varene er ferdig pakket. Du kan også betale andre varer der, som ikke er forhåndsbestilt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Klikk og hent taxfreevarene på flyplassen

Bestill taxfreevarene på forhånd - og slipp køen!

Her slipper du unna kø i taxfreen: Bestill varene fra sofaen hjemme og hent dem ferdig pakket på flyplassen. Og husk at du også kan forhåndsbestille varer fra ombordbutikken hos flyselskapene.

Publisert

Du er ikke alene om du skal ut og fly i sommer, og lurer du på om du kan forvente kø den dagen du skal fly, kan du sjekke det her. Du er heller ikke alene om du vil ta en tur innom taxfreebutikken, enten på utreise eller på retur - og kanskje er det første gang du får tatt den nye taxfreebutikken på Oslo lufthavn i nærmere øyesyn?

Nå er det ikke sikkert at det er billigst å handle varene her hjemme:

Dinsides pristester har tidligere vist at det lønner seg å handle kvoten andre steder underveis på reisen.

Og er du en søtmons som heller vil ha sjokolade og godis, skal du også passe på: Ofte vil det være billigere å handle dette i butikken hjemme!

Bli med på tur rundt i den digre, nye taxfree-butikken! Her kan du lese mer om hva som er nytt: http://www.dinside.no/reise/na-blir-taxfreebutikken-i-ankomsthallen-dobbelt-sa-stor-men-det-er-ikke-alt-som-er-billigere/61735628 Vis mer

Husk: Du kan bestille på nett hjemmefra

Om du ikke synes det er veldig spennende å cruise rundt i taxfreebutikken og se på alt de har der, kan du bestille varene på nett fra godstolen.

Dette er en ganske ny tjeneste, som er tilgjengelig ved Oslo lufthavn, samt flyplassene i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Du finner bestillingstjenesten her.

Du velger flyplassen du skal reise fra eller til, så får du opp oversikten over hvilke varer du kan kjøpe og hva det koster.

Her viser vi deg hvordan du gjør det - steg for steg.

- Dette skal gå raskt!

Da Dinside testet Klikk og hent i mars i år, landet vi seint på kvelden - og det var ingen foran oss i hentekøen på Oslo lufthavn.

Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway AS, som er de som driver taxfreebutikken på blant annet Oslo lufthavn, sier til Dinside at det er mest trafikk i ankomstbutikken mandag, torsdag og søndag ettermiddag.

- Det er minst midt på dagen de fleste dager bortsett fra søndager. Men det skal ikke være så stor trafikk at det blir kø, da poenget med Klikk og hent er at det skal gå raskt for de som reiser, sier han til Dinside, og understreker at det ikke skal være ventetid.

<strong>- DET SKAL GÅ RASKT:</strong> Haakon Dagestad i Travel Retail Norge, sier at det ikke er ventetid på hentepunktene. Du kan også betale andre varer der, som du kommer på at du vil kjøpe på veien gjennom butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
- DET SKAL GÅ RASKT: Haakon Dagestad i Travel Retail Norge, sier at det ikke er ventetid på hentepunktene. Du kan også betale andre varer der, som du kommer på at du vil kjøpe på veien gjennom butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Alt står ferdig pakket og klart, så det går veldig raskt. I takt med at flere bruker tjenesten kommer vi til å utvide kapasiteten slik at det ikke blir kø.

Dagestad sier til Dinside at det foreløpig er noen hundre passasjerer i uken som benytter seg av Klikk og hent på Oslo lufthavn.

- Det er nok en omstilling å måtte huske å handle i forkant, men det vokser sakte, men sikkert, uttaler Dagestad.

Får du ikke hentet varene?

Dersom du blir forhindret fra å hente varene som planlagt, blir varene stående der i to dager, i tilfelle du f.eks har et forsinket fly eller kommer senere enn planlagt. Får du likevel ikke hentet de bestilte varene, skjer det ingenting: Varene er ikke betalt på forhånd.

Hent på utreise eller hjemreise

Du kan bestille for henting både på utreise og retur.

Ifølge Dagestad, kjøper folk aller mest vin i ankomstbutikken - mens det er parfyme og kosmetikk som er storselgerne i avgangsbutikken.

- Det samme viser tallene for Klikk og hent, men ved Klikk og hent ser vi en større bredde i bestillingene. Kanskje det skyldes at det er enklere å ta seg tid til å se på nye produkter på nett enn når man står i butikken, tror Dagestad.

Og husk: Du kan kjøpe med deg mer taxfreevarer når du reiser ut av landet, enn når du reiser hjem - med noen unntak!

NB! Det er flere som lar deg bestille på forhånd!

Det er ikke bare fra flyplassbutikken du kan bestille på forhånd: Du kan også forhåndsbestille taxfreevarer hos flyselskaper.

Airshoppen og Holiday Taxfree er to selskaper som driver ombordbutikker og salg av varer på fly, for eksempel om du skal reise med selskapene Norwegian, SAS, Thomas Cook Airlines, Ving, TUI og Apollo.

Du kan selv sjekke og sammenlikne priser på nett.

Tidligere pristester Dinside har gjort, viser at det er billigere å handle i flyselskapenes ombordbutikker, sammenliknet med taxfreebutikken på flyplassen.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer