Bestill neste års bryllup nå

Bare i Berlin lover de å vie nordmenn på kort varsel. I de andre europeiske storbyene må du vente opptil ett år på vielsen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Årets bryllupssesong er i gang. Mange velger å rømme bort fra familietradisjoner, norsk mat og grått vær når de skal gifte seg. I 1999 valgte hele 3.000 norske par å gifte seg utenfor landets grenser.

Klikk her for å lese mer om hvordan du går frem nå du skal gifte deg i utlandet.

Fra Roma til Tokyo

Trevi-fontenen i Roma.
Trevi-fontenen i Roma. Vis mer

Romantiske Roma, populære Paris eller eksotiske Brasil? Mulighetene er mange når du skal velge i hvilken by, eller for ikke å si på hvilket kontinent, du vil gifte deg. Klikk her for å sjekke hvor du kan gifte deg i utlandet.

Gifter du deg i utlandet, er gjerne bryllupsreisen en del av pakken. Er du likevel på jakt etter gode tips til en vellykket bryllupsreise? Klikk her for å se våre ti utvalgte kjærlighetsreiser.

Den som venter på noe godt

Du kan gifte deg både på ambassader og i sjømannskirken. Velger du å gå om ambassadene, kan ventetiden bli lang før du blir smidd i hymnens lenker. Men du trenger ikke vente et helt år på å få gifte deg i utlandet. Klikk her for å sjekke ventetiden i din favorittby.

Den evige stad

Den evige stad – Roma - er den aller mest populære byen blant gifteklare nordmenn. I fjor skildret vi et norsk bryllup i denne historiske byen. Klikk her for å lese om det norske paret som giftet seg i Roma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor var det 165 par som giftet seg på den norske ambassaden i Roma. Ønsker du å gifte deg her til våren neste år, må du bestille allerede nå.

- Vi tror Roma er så populær fordi det er en svært romantisk by. Atmosfæren her er fantastisk, med et historisk sus. Dessuten har jeg inntrykk av det ruller en Italia-bølge innover Norge. Alt skal være italiensk nå, sier Anne Cathrin Andersen som er sekretær ved den norske ambassaden i Roma.

Populært i sør

Lisboa i Portugal blir mer og mer populært blant de giftelystne.
Lisboa i Portugal blir mer og mer populært blant de giftelystne. Vis mer

Det er ikke bare Roma som er populær bryllupsby i Sør-Europa. Inntil nylig var Paris den mest populære byen for turtelduer. Også spanske Madrid og portugisiske Lisboa står høyt i kurs blant de giftesyke. I alle disse byene er det viktig å bestille i god tid.

- Ventetiden hos oss er opptil ett år for vielse i de mest populære helgene. Vi har om lag 50 vielser i året, sier Aud Lemos som er kontormedarbeider på den norske ambassaden i Portugal.

Hun tror Portugal er populært blant vordende ektepar fordi landet blir stadig mer populært som reisemål.

- Portugal er ganske rimelig, og har et godt klima, sier Lemos.

Her får du plass i år

Kan du ikke vente til neste år med å bli gift? Det finnes håp for å få til et utenlandsk bryllup i løpet av sommeren. Eksotiske reisemål som Mexico og Malaysia har ikke like stor pågang som byene i Europa.

Har du ikke råd til å reise til et annet kontinent, finnes det muligheter i Europa også. For eksempel i Berlin:

- Vi kan ta vielser på strak arm. Hos oss er det ingen spesiell ventetid, bortsett fra akkurat under ferieavviklingen. Men det virker ikke som om nordmenn har innsett at det går an å gifte seg i Berlin, sier Grethe Kverneng ved ambassaden i den tyske hovedstaden.

Også i Brüssel og i Stockholm kan du bli viet i løpet av sommeren.

Billig ferie i siste liten?

Skal du ikke gifte deg, men vil likevel ut å reise? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig-skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.