<strong>INGEN SUSHI Å FÅ:</strong> NSB har inntil nå reklamert for sushi på toget, men dette er ikke lenger å få bestilt. Bestille mat kan du imidlertid gjøre. Foto: Colourbox.com
INGEN SUSHI Å FÅ: NSB har inntil nå reklamert for sushi på toget, men dette er ikke lenger å få bestilt. Bestille mat kan du imidlertid gjøre. Foto: Colourbox.comVis mer

Bestill mat til togreisen

NSB frister med sushi - som ikke er på menyen.

I forbindelse med NSBs lansering av nye nettsider, oppdager DinSide et tilbud vi var intetanende om frem til nå. Til lengre togreiser tilbyr NSB forhåndsbestilling av mat, som man kan få servert på sitteplassen.

På hjemmesidene lover NSB "et smakfullt måltid ", og fortsetter: "Du kan velge mellom tapas, sushi og flere andre deilige retter fra vårt koldtkjøkken", og illustrerer dertil med bilde av fristende og fersk sushi.

Sushien må dessverre utebli, ettersom denne nylig ble tatt ut av sortimentet.

- Sushi ble tatt av menyen fordi det er rå mat, og vanskelig å servere. Dette skjedde samtidig med omleggingen av nettsidene, og det er en glipp at det fortsatt reklameres for sushi, sier infovakt i NSB, Bjørn Stuedal.

Havregrøt til bilistene

Dette kan du bestille

Mat til togturen kan bestilles direkte på internett, eller ved å ringe et eget telefonnummer. Det er på NSBs lange togstrekninger du kan forhåndsbestille mat, deriblant på strekningen Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim, Trondheim-Bodø og Lillehammer-Skien, og tilbudet har, overraskende nok, eksistert lenge.

- Vi har hatt dette tilbudet siden 70-tallet, men det har vært en godt gjemt hemmelighet som stort sett er blitt brukt av grupper. I forbindelse med de nye nettsidene løfter vi tilbudet bedre frem, og håper på økt omsetning, sier Stuedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bestilling må skje på ukedager minst 48 timer før togets avreise. Skal du ha mat til en reise på mandag, betyr dette at du må bestille mat allerede på onsdag.

Disse flyselskapene har best mat

Dette koster NSB-maten

Men er det egentlig enklere, og ikke minst billigere, å forhåndsbestille mat til togreisen enn å snappe med seg noe på nærmeste kiosk på veg til toget?

Utvalget på NSBs meny består riktig nok også av noen mer avanserte kalde matretter med en prislapp mellom 49 og 200 kroner. Men noen av de enkleste produktene kan du likegodt kjøpe med deg fra Narvesen, siden prisene hos NSB ligger hakket over kiosk-priser.

Eksempler fra NSB-menyen, sammenlignet med priser hos Narvesen:

 • Baguette med ost og skinke: 49 kroner
  Pris hos Narvesen: 44 kroner
 • God morgen yoghurt: 20 kroner
  Pris hos Narvesen: 15 kroner
 • Sjokolademuffin: 25 kroner
  Pris hos Narvesen: 15 kroner
 • Pepsi, halv liter: 27 kroner
  Pris hos Narvesen: 26 kroner
 • NSB sliter med nett-tilkoblingen