Bestill fra 500 flyselskap via wap!

NYHET: Som verdens første flyselskap tilbyr Widerøe nå et komplett bestillingsverktøy for flyreisende via mobiltelefon. Skaffer du deg en wap-mobil, får du nå tilgang til 500 flyselskaper gjennom vårt minste norske flyselskap!

Flere flyselskaper har allerede kunnet tilby booking via WAP (Wireless Access Protocoll) i en tid, men da kun ved bestilling av plass på sine egne fly. Det nye nå er at Widerøe gir deg tilgang til alle flyselskapene i Amadeus-systemet. I utgangspunktet kan du sitte på toget i Kuala Lumpur, koble deg opp mot Widerøes nettside med din wap, og bestille plass på en flight til Singapore…

Hvorfor velger Amadeus Widerøe?


Man må kunne spørre seg om hvorfor i all verden Amadeus har valgt det lille flyselskapet som trafikkerer de små grusete rullebanene i vårt langstrakte land når de skal lansere en verdensnyhet. Åpenbart ønsker Amadeus å teste ut wap-teknologien i et mindre selskap før de slipper det løs på de store aktørene.

I følge Informasjonsdirektør Martin Lohne i Widerøe valgte Amadeus Widerøe ut fra flere viktige kriterier. Widerøe opererer i et her hvor det er et meget godt og tett utbygd mobilnett. Widerøe har en liten organisasjon som gjorde det enkelt å implementere teknologien raskt. Prosjektleder Henrik Klinker i Amadeus forteller at det ville vært en mye større prosess å sette i gang dette arbeidet i et større flyselskap. I Widerøe er det kun 3 personer som har jobbet med den tekniske biten. Dette har gitt korte kommandolinjer og en rask utvikling.

Widerøe ønsker å være pioner

Lohne poengterer at det aldri var noen diskusjon om Widerøe skulle være med på prosjektet.

-”Vi ønsker å være en forgangsbedrift som satser på fremtiden”, sier Lohne.

Han kan også fortelle at Widerøe har hatt suksess med sin satsning på salg av flybilletter over Internett. Antall bookinger dobles hvert halvår. Amadeus sitter på undersøkelser som beregner at WAP-teknologien vil overta fullt ut for dagens mobiltelefoner allerede i 2003.

Fire steg

Widerøe lanserer nå steg én av WAP-prosjektet. Nå har du dermed tilgang til over 500 flyselskaper i Amadeus-systemet. Mot sommeren vil du også få tilgang til å bestille 51.000 hoteller samt bil gjennom 48 leiebilselskaper i hele verden. Steg tre blir at du kan gå inn og forandre på reisen din (rebooking). I dag kan du bestille og kansellere, men ikke forandre reiselengde osv. I steg fire vil det bli lagt til en del tileggsfunksjoner slik at systemet automatisk kan søke på nærmeste Hilton-hotell i området du befinner deg osv.

Oversiktlig


DinSide Reise har forsøkt det nye tilbudet til Widerøe. Vi ønsket å bestille en reise fra Oslo til Bodø. Menyene var oversiktlige, og kommandoene var lett forståelige. Reisen bestilte vi på under 2 minutter! Lyst til å prøve? Telenor har påsketilbud på WAP-telefoner fra en 1000-lapp! Så får vi se hvor lang tid det går før enda nyere teknologi overtar for WAP…