Bestill alpeferien før det er for sent

Billettene til de store skistedene i Europa forsvinner fort. Planlegger du reisen din utenom skoleferiene og de viktige helligdagene, blir billettene billigere og det er flere ledige.

Er du et ekte pudderludder? Foto: Anders Bjerré Pedersen Vis mer

Bestill alpeferien før det er for sent

 1. Hva koster skiferien?


I Norge har vi begrensede muligheter til å få de gode kuppene på alpinferie ettersom vi har relativt (sett i forhold til alpenasjonene) få virkelig gode skisteder. I Sentral-Europa er mulighetene mange, og bakkene større og fler. Sveits, Østerrike, Frankrike, Tyskland og Italia har alle gode alpinsteder vi nordmenn kjenner godt. Her er det også plass til mange turister, og opplevelsen av å stå i nedfarter i minutter fremfor sekunder er fantastisk. Ved alle skisteder kan man leie utstyr.

Foreløpig er det fortsatt muligheter til å skaffe seg flybilletter til aktuelle skidestinasjoner i alle feriene. Dersom du vil til Europa flyr både Norwegian og SAS deg nedover. Enkelte reisemål kan by på store problemer, men velger du alternative flyplasser finner du flere ledige plasser. Påskeferien er den ferien som til nå er mest utsolgt.

Er snøen hvitere hos naboen? Foto: Daniel Netz Vis mer


Sverige et godt alternativ

I Sverige har man virkelig etter hvert begynt å se nytten av å friste vinterkåte nordmenn til bakkene. Skisteder som Åre, Sælen/Stöten, Idre-fjell og Riksgränsen nyter godt av at brødrefolket i vest titter over grensen når det blir lite plasser igjen i vår egen fjellheim. Den store fordelen med de svenske skistedene, foruten at de tilbyr bra bakker, billig mat, billig drikke og bra opphold, er at de ligger pent plassert langs norskegrensen. Dette gjør reiseveien kort for skientusiastene. Dessuten - for deg som ikke er så glad i å stå på ski har man i Sverige, i motsetning til Norge, lov til å kjøre snøscooter.

Her kan du se etter bra turer til de svenske fjellene.

Finn skireisen som passer for deg

Ofte foreligger det spesialtilbud hos både reisearrangører, flyselskaper og hoteller. Tar man seg litt tid i søkene, kan man finne mange tilbud og mange måter å spare noen ekstra kroner man heller kan bruke på afterski.

Nedenfor følger et lite utvalg av sparetips:

 • Du kan spare drøye 2.000 kroner på å bestille alpeferien din hos STS alpereiser før 31. oktober. Dette gjelder spesialpakkene deres, og innebefatter de fleste av selskapets destinasjoner.
 • Du kan spare gode penger på å velge flybilletter utenom de store feriene. Her finner du oversikt over helligdager og skoleferier i 2006/2007.
 • Du kan spare penger ved å velge alternative flyplasser og alternative flyselskap.
 • Du kan spare penger ved å velge flere dager på skipasset.
 • Leier du bil blir det naturligvis billigere dersom man er flere i bilen. Fyller dere leiebilen, kan det lønne seg fremfor å velge tog eller buss fra flyplassen.
 • Ofte kan pakkereisene være veldig gode alternativer med tanke på mat. Enkelte reiserbyråer tilbyr servering inkludert i prisen.
 • Du bør ALLTID være tidlig ute med bestillinger.

  Foto: Anders Bjerré Pedersen Vis mer


  Pakkereiser eller fikse alt på egenhånd?

  Pakkereiser er veldig fint for personer som ikke trives med å være sin egen turarrangør.
  Ofte kan det virke tungvint å finne frem på nettet til de forskjellige hotellene, flyselskapene, leiebilalternativene, eventuelle togmuligheter eller bussmuligheter. Selv om søkemotorene (eks. hotels.com og tripadvisor.com) er forholdsvis mange og gode kan leting etter løsninger som passer i pris, kvalitet og tid være krevende.

  De enormt store prisforskjellene mellom å gjøre det selv og kjøpe pakketur, finner vi ikke i våre søk. Er man veldig kreativ og fleksibel i hva slags type fremkomstmiddel man benytter seg av, kan man klare å lappe sammen gode priser på turer. Dessuten kan det også være at du klarer å spare både en og to tusenlapper i forhold til hva turoperatørene lokker med dersom du lar være å velge leiebil som fremkomstmiddel, eller dere er flere som reiser sammen og deler på skyssen.

  Hva koster det? Se priseksempler her.