Beste strender på Balearene

Se de fem perlene du bør besøke i sommer.

Formentor er en smal strand, så kom tidlig for å få plass. Foto: Berthold Werner
Formentor er en smal strand, så kom tidlig for å få plass. Foto: Berthold Werner Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Balearene er klassiske ferieøyer for spaniaturistene. Vi snakker altså om øygruppen som ligger ute i Middelhavet øst for Valencia. De største øyene i Balearene er Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Hundretusener av turister reiser til Balearene på ferie hvert år. Du er kanskje en av dem som har vært der?

Reisemagasinet Conde Nast Traveler har plukket ut det de mener er de fem beste strendene i Balearene. Kanskje du bør sjekke ut en av dem selv, hvis du skal til Balearene på ferie i sommer?

Les også: Dødsmaneter på vei til ferieparadisene i Spania

Platja de Ses Illetes, Formentera
Formentera er ingen stor øy, men den kan lokke med turkisblått hav og nesten hvite sandstrender. Det er ikke så mange overnattingsmuligheter på øya, så bestill tidlig. Alternativt tar du en av fergene over fra Ibiza - båtturen er ikke lang. Conde Nast Traveler anbefaler at du tar lunsjen på Miguel el Pirata, som serverer fersk fisk og tapas.

Platja de ses illetes er kjent for sitt klare vann. Her ses en av de seks øyene som har gitt stranden navn. Foto: Wikimedia Commons
Platja de ses illetes er kjent for sitt klare vann. Her ses en av de seks øyene som har gitt stranden navn. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


Platja de Ses Salines, ibiza

Denne stranden ligger på Ibizas sørspiss, faktisk rett nord for Platja de Ses Illetes på Formentera. Geologer tror de to øyene en gang hang sammen, I hvert fall finnes samme sandtype og klare vann på Platja de Ses Salinas. Denne stranden er en av Ibizas mest glamorøse. Hit kommer både barnefamilier og festløver. Strandens mest populære restaurant og bar er Malibu.


Les også: De "ukjente" middelhavsøyene

Cala Deià, Mallorca
Følg den svingete veien som går ned fra La Recedencia Hotel i landsbyen Deia på nordkysten av øya, og du kommer ned til denne "hemmelige" bukten. Dette er en steinstrand, så ta med badesko hvis du har sarte fotsåler. Det er ingen solsengutleie her. Kom tidlig for å sikre plass, og spis lunsj på en av de to strandrestaurantene som serverer god mat.


Formentor, Mallorca
Denne smale sandstranden er omkranset av flotte pinjetrær som gir skygge når sola er som sterkest. Stranden er et populært stopp blant båtfolket. Det finnes en liten kafé her, også.

Formentor er en smal strand, så kom tidlig for å få plass. Foto: Berthold Werner
Formentor er en smal strand, så kom tidlig for å få plass. Foto: Berthold Werner Vis mer


Se en test av Mallorcas 20 mest kjente strender

Cala Turqueta, Menorca
Menorcas sørside er full av fine badestrender (i nord blåser det ofte for mye). Cala Turqueta er et eksempel på en av de flotteste på sørsiden. Men her er det ingen kafeer eller restauranter, så husk å ta med det du trenger av mat og drikke. Stranden er beskyttet, dermed er det ingenting annet en krystallklart vann og fin sand her. Du finner veien fra byen Ciutadella.

Cala Turqueta på Menorca er betagende vakker, men det er ingen fasiliteter her. Foto: Elywa
Cala Turqueta på Menorca er betagende vakker, men det er ingen fasiliteter her. Foto: Elywa Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer