Beste charter på nett

Du kan finne mye nyttig informasjon på Internett – eller? Vi har testet nettsidene til åtte charteroperatører i Norge, og forskjellene er store.

Beste charter på nett
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I fjor på denne tiden gjorde vi en tilsvarende test av charteroperatørenes charternettsteder. Denne testen kan du lese her. Den gang kåret vi Saga Solreisers nettsider til testvinner. Hvordan resultatet er i dag kan du se under rangering. Du kan også klikke deg gjennom lenkene i navigeringsboksen til høyre for å se hvordan vi vurderer de forskjellige selskapenes nettsider.

Pluss og minus

Vi har vurdert nettsidene etter fem punkter, og til slutt gitt en totalvurdering og terningkast. Det kan være tilfeller hvor vi har gitt en 5 minus eller kanskje 5 pluss – og i disse tilfellene vil dette være kommentert under totalvurderingen for det enkelte selskap. Dette vil også komme fram i den rangerte listen som du finner her.

Vurderingene

Vi har vurdert nettstedene etter disse fem punktene:

 • Prisinformasjon
  Hvordan er det med prisinformasjonen – er den lett tilgjengelig? Er det flere måter å finne prisen på, eller er det kun en? Kan du finne prisen direkte fra et hotell du finner interessant, eller må du via andre sider og lete opp det interessante hotellet der igjen?
 • Informasjon om reisemålet
  Finnes det informasjon om reisemålet og hotellene, og er denne informasjonen lett tilgjengelig – eller er den vanskelig å finne? Hvordan er det med illustrasjoner og bilder?
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Brukervennlighet
  Hvordan er nettstedet oppbygd? Er det oversiktlig og lett å finne den informasjonen du er ute etter? Finner du det du forventer bak linkene? Er det enkelt å finne opplysninger om telefonnummer til bestillingstelefon og kontaktadresser til reisebyråer som selger reisene?
 • Internettbestilling
  Er det mulig å bestille reisen via Internett? Hvordan er bestillingsverktøyet å bruke, og kan du bestille tilleggstjenester? Får du rabatt dersom du bestiller via Internett?
 • Restplasser
  Restplasser er hett på Internett. Har selskapet en egen restplassliste? Hvordan er denne? Er det mulig å hente informasjon om reisemål og hoteller fra restplasslisten? Kan du bestille direkte fra restplasslisten, eller må du gå via en egen bestillingstjeneste? Hvordan er det da å finne igjen tilbudsprisen?
 • Vi har testet nettsidene til de norske charteroperatørene Saga Solreiser, Apollo, Star Tour, Gullivers Reiser, Ving, Pyramidene, Lilleput og Detur. For å se hvordan de forskjellige kom ut i testen - klikk her.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.